Benjamins bij de start van de wedstrijd. FOTO SJOERD BRASSER
Benjamins bij de start van de wedstrijd. FOTO SJOERD BRASSER Sjoerd Brasser

Mooi weekend voor rugbyteams EZRC Oemoemenoe

MIDDELBURG - Het was een mooi weekend voor de rugbyteams van EZRC Oemoemenoe. Alle teams hadden wedstrijden afgelopen weekend. Helaas ging de wedstrijd van het eerste herenteam niet door. Het eerst herenteam moest thuis spelen tegen Waterland. Helaas heeft Waterland besloten om het eerste team terug te trekken uit de Ere-klasse competitie.

De jongste Jeugd, de turven, benjamins en mini’s (TBM) speelden in Breda verschillende wedstrijden op de districtendag. De jongste groep, de turven, speelden hun eerste wedstrijd tegen Tilburg. In tegenstelling tot het senioren rugby telt een try bij de TBM voor 1 punt. De turven speelden een goede wedstrijd en het bleef spannend tot het laatste moment. De winst was voor Tilburg (7-6). Ook in de daaropvolgende wedstrijden werd meerdere keren een try gescoord en bleef het tot het einde toe spannend. Ook de Benjamins speelden 4 wedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen Breda. De Benjamins deden goed hun best maar Breda 1 was een maatje te groot voor de Zeeuwen. In de wedstrijd tegen Etten-Leur werd er wel gescoord maar de winst was voor Etten-Leur. De daarop volgende wedstrijden werden wel gewonnen. Zo werd er gewonnen van Tilburg en Breda 2. De Benjamins werden uiteindelijk 7 de. De Mini’s speelden ook hun eerste wedstrijd tegen Breda. Breda 1 scoorde een try maar weet daarna niet meer door de verdediging heen te breken. Jammer genoeg lukt het de mini’s niet om ook een try te scoren waardoor de eindstand 1-0 bleef. Ze behalen ruimschoots winst op Tilburg 2 (0-6) maar verliezen van Tilburg 1 (0-2) om vervolgens van Etten-leur te winnen waardoor ook zij zevende werden op het toernooi.
De Cubs reisden af naar Den Haag ondanks het goede spel weet Den Haag toch een aantal keren te scoren waardoor de Cubs uiteindelijk verliezen van Den Haag. De Junioren spelen een zeer goede wedstrijd. Ze blijven goed in hun spelpatroon en winnen uiteindelijk ruim. Ook de colts weten winst te behalen.
De dames speelden tegen de nummer 1 in de poule, Leiden. In Leiden verloren de dames ruimschoots maar nu ging het spel in de eerste helft gelijk op. De dames verdedigden goed waardoor Leiden niet tot scoren kwam. De eerste punten werden behaald middels een toegekende penalty op de palen. De scrums en de line-out verliepen goed maar de dames weten net niet tot scoren te komen. Vlak voor rust scoort Leiden de eerste try. Ruststand 0-10. Het begin van de tweede helft verloopt minder goed voor de dames waardoor ze achter komen te staan met 0-22. Gelukkig weten ze de draad weer op te pakken en wordt er goed druk geleverd waardoor ze een aantal keren wel heel dicht bij de try line weten te komen. Ondanks goed werk is daar elke keer net niet de felbegeerde try. Vervolgens wordt het team geplaagd door pech. Kort achter elkaar moeten drie speelsters met een blessure het spel verlaten waardoor de dames met 1 speelster minder moeten spelen. Leiden weet hier goed gebruik van te maken. De winst is voor Leiden.
De Heren 2 speelden aansluitend tegen Sparta 1. Het werd een wat eenzijdige wedstrijd. Sparta weet 2 te scoren maar Oemoemenoe scoort maar liefst 15 x een try. De heren staan dan ook nog steeds ongeslagen aan kop.
Voor meer informatie; www.oemoemenoe.com of EZRC FB.[l]