Martha en Jayden zijn lid van de Baden Powellgroep in Arnemuiden. FOTO SHARON DE WIT
Martha en Jayden zijn lid van de Baden Powellgroep in Arnemuiden. FOTO SHARON DE WIT Foto: Sharon de Wit

Welpen trakteren op taart

MIDDELBURG – Dit jaar vieren de welpen van de scouting hun 100-jarig bestaan. Daarom trakteerde een delegatie van Middelburgse welpen met hun leiding woensdag taart aan leden van de Middelburgse gemeenteraad.

DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE

De zeven scoutinggroepen van Middelburg werken graag samen. Samen hebben ze meer dan honderdzestig welpen. Dit zijn de scoutingleden in de leeftijdscategorie van zeven tot en met elf jaar. De welpen spelen in de jungle met het thema Jungleboek, van Rudyard Kipling. Sinds 1920 zijn de welpen een officiële speltak in Nederland en hoewel er in de loop der jaren andere thema’s bijgekomen en weer verdwenen zijn, zijn de welpen nog altijd in trek.
De doelstelling van scouting is geïntegreerd in het thema Jungleboek, waarbij een leuke, leerzame en plezierige vrijetijdsbesteding leidend is. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie van de kinderen, waardoor ze de wereld om zich heen leren ontdekken en sociale vaardigheden en empathie ontwikkelen.

Complimenten
Vier welpen en twee dolfijnen, die dezelfde leeftijdscategorie hebben, maar een thema passend bij waterscouting spelen, vertegenwoordigden de scoutinggroepen en deelden taart uit aan de Middelburgse gemeenteraadsleden. Verrast door de traktatie feliciteerden zij de welpen en gaven hun complimenten aan de vele vrijwillige leiding die zoveel tijd en energie steken in het maken van boeiende en avontuurlijke opkomsten voor de kinderen.
In de gemeente Middelburg zijn zeven scoutinggroepen: Waterscouting Paul Krüger, de Lutem, Scouting Gouden Cirkel, Kazan de Wolfgroep, Berdenis van Berlekomgroep, Baden Powellgroep uit Arnemuiden en Blauwe Jungle voor scouts met een beperking. Samen hebben zij 562 leden en zijn een niet weg te denken jongerenorganisatie die een belangrijke bijdrage levert aan de leefbaarheid in de gemeente.[l]