Waardering

Wat voor weersomstandigheden het ook zijn: veertig graden in de zomer, strenge vorst in de winter, regen of ijzel, altijd staan de medewerkers van onze buitendienst voor u klaar.

Ze halen uw afval voor uw deur op. Ze legen de ondergrondse containers meerdere malen per week. En ook ruimen ze de rommel op die regelmatig naast de containers wordt gedumpt. Na alle marktdagen en evenementen wordt zo snel mogelijk het achtergelaten afval opgeruimd en alles weer schoongemaakt.

Bij verwachte gladheid is de strooiploeg laat in de avond of voor dag en dauw al in de weer met de strooiwagens op pad om op zoveel mogelijk plaatsen de gladheid te bestrijden. Onze medewerkers van Groenbeheer zorgen er voor dat met geringe financiƫle middelen het groen in de gemeente goed onderhouden wordt. Nu de gemeente het onkruid niet meer met chemicaliƫn mag bestrijden, is het een enorme uitdaging om te zorgen dat het er netjes uit blijft zien en niet alles onder het onkruid groeit.

Het zijn bij al deze zaken de medewerkers van de buitendienst die het fixen. Dat verdient waardering! Maar dat krijgen ze niet altijd. Sterker nog, vaak zijn ze het mikpunt van kritiek. Terecht of onterecht, want iedereen heeft overal een mening over. Soms gaat het echter helemaal nergens over en worden medewerkers uitgescholden terwijl ze gewoon hun werk doen.

Dat is zuur, want onze medewerkers doen hun werk in uw belang. Het jaar is net begonnen. Misschien kunt u deze nog aan uw goede voornemens toevoegen: een opgewekt goedendag of een vriendelijk woord voor al die mensen die al dat werk in uw omgeving doen.[l]