ds. Kees van Velzen
ds. Kees van Velzen Foto: Christenen voor Israel

Agenda

Woensdag 22 januari

Lezing Slag om de Schelde

20:00 | Bibliotheek van Zeeland

De Heemkundige Kring Walcheren organiseert op woensdag 22 januari een lezing over de Slag om de Schelde. Hans Sakkers, auteur van verschillende boeken over de Tweede Wereldoorlog, gaat tijdens de lezing in op de verschillende aspecten rond de strijd om de bevrijding van Walcheren in november 1944. Samen met Tobias van Gent schreef hij ook over deze ingrijpende gebeurtenissen een boek. De lezing vindt plaats in het Betje Wolff auditorium in de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg, aanvang 20.00 uur. Toegang voor de leden van de Heemkundige Kring Walcheren is gratis, niet-leden betalen kleine bijdrage.

Donderdag 23 januari

Zing maar mee

19:30 | Brasserie de Fontein

Donderdag 23 januari om 19.30 uur is er weer een 'zing maar mee' zangavond. Jo en Piet zullen deze avond zorgen voor de muzikale omlijsting. Locatie deze keer is 'Brasserie de Fontein ' in Westkapelle. Oude en nieuwere versjes zullen ten gehore gebracht worden waarbij de bezoekers de tekst ook mee kunnen zingen doordat er boeken uitgedeeld worden met de liedteksten. Eén van de versjes die gezongen gaat worden is het alom bekende nummer 'Ceerio'. Uit vele gouden kelen zal dit door het etablissement schallen.

Lezing over tentoonstelling 'Spiegel van de ziel

20:00 | De Kloveniersdoelen

23 januari om 20.00 uur geeft Nico Out in de Kloveniersdoelen, Middelburg een lezing over de tentoonstelling 'Spiegel van de ziel. Van Toorop tot Mondriaan', die sinds vorige week te zien is in Singer Laren. De 70 geëxposeerde werken laten zien hoe een deel van de Nederlandse kunstenaars rond 1900 reageerde op wat zij zagen als de oppervlakkigheid van het moderne leven, waarin materiële behoeften steeds meer centraal kwamen te staan. Kaarten reserveren via een mail naar kunstkijkenmetout@gmail.com

Vrijdag 24 januari

Nationaal Theaterweekend

20:30 | Theater de Wegwijzer

Voor een tientje naar Theater De Wegwijzer in het Nationale Theaterweekend. Vrijdag 24 januari Lorcan Mac Mathuna om 20:30 uur. Zaterdag 25 januari Robbert Jan Proos om 20:30 uur. Zondag 26 januari 'Odiezee' Homerische Rockopera (gratis). Vanaf 13:00 uur zetten wij onze deuren open. Onze 'Odiezee' de Hormerische rockopera, die wij in 2014 opvoerden bij Fort Rammekens, vertonen wij vanaf 14:00 uur in de zaal. www.theaterdewegwijzer.nl.

Lezing Natuurkundig Gezelschap Middelburg

19:30 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Wiskunde helpt bij de bestrijding van infectieziekten Prof. M.E.E. Kretzschmar, UMC Utrecht Lezing Natuurkundig Gezelschap Middelburg 24. Vrijdag 24 januari 2020, 19:30 uur. Prof. M.E.E. Kretzschmar,. Department of Epidemiology UMC Utrecht, div. Julius Centrum. Voor de lezing is speciale kennis niet nodig. ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteense dijk Middelburg. Toegang leden NGM en KZGW en studenten gratis.

Dwars door de Bijbel

20:00 | Petruskerk

Verhalenverteller Kees Posthumus geeft op vrijdag 24 januari om 20.00 uur in de Petruskerk te Serooskerke (W.) een solovoorstelling 'Dwars door de Bijbel'. Tientallen bekende en onbekende verhalen uit Oude en Nieuwe Testament zijn samengebracht in een wervelend reisverhaal. Alle liefdes uit de Bijbel, de verloren zoon heen en terug, profeten met hun ongemakkelijke boodschap, Jona in een liedje; in ruim een uur bent u weer helemaal up-to-date met de Bijbel. Iedereen welkom, gratis toegang Na afloop collecte voor de onkosten.

Zaterdag 25 januari

Repair Café Middelburg

10:00 | De Kruitmolen

Op zoek naar een reparateur om uw televisie, laptop, kleding, fiets of ander apparaat te laten repareren, maar u kunt de reparatie niet betalen of deze wordt gewoon weg niet meer aangenomen, omdat het apparaat te oud is? Dan kunt u langskomen op zaterdag 25 januari bij Stichting Repair Café Middelburg. Wij houden een bijeenkomst van 10:00 tot 14:00. Onze reparatie vrijwilligers helpen u graag tegen materiaalkostprijs, maar een donatie is altijd welkom! U kunt hier ook ons nieuw project “De Wonderfoon” bekijken en informatie hierover inwinnen. Wij zijn aanwezig bij Bowling en Partycentrum De Kruitmolen aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.

Zondag 26 januari

Rondleiding winterse bomen

13:30 | Meiveldpark

Vanuit het samenwerkingsverband 'De Zeeuwse Natuur' waarin IVN samenwerkt met alle natuurorganisaties in Zeeland is er een wintercampagne gelanceerd om de inwoners ook in de winter de Zeeuwse natuur te laten ontdekken onder de noemer 'Kom de Zeeuwse kou trotseren'. IVN afdeling Walcheren heeft onder meer de volgende activiteit georganiseerd: Winterse bomen, Meiveldpark Middelburg, zondag 26 januari. Verzamelen bij de Lidl om 13.30 uur, duur 1 uur. Gids: Dingeman Steijn. Deelname is (exclusief eventueel entree) gratis, u dient zich wel uiterlijk 25 januari aan te melden via secretariaativn@zeelandnet.nl

Huis vol Muziek

16:30 | De Klimop

Op zondag 26 januari a.s. is er om 16.30 uur een Huis vol Muziek in de Michaelskerk in Koudekerke. Er is een selectie gemaakt van favoriete liederen uit het nieuwe liedboek van de kerken die wij deze middag met u willen zingen. Muzikale medewerking van Harmonie Voorwaarts en organist Roel Sinke. Inloop met koffie vanaf 16.00 uur in de Klimop, Kerkstraat 2 in Koudekerke.

Woensdag 29 januari

Lezing over 'Karma'

18:30 | Bibliotheek van Zeeland

Op woensdag 29 januari organiseert de Theosophical Society Point Loma een lezing over 'Karma'. Aanvang 19.30-21.45 uur in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Zaal open vanaf 19.00 uur. Toegang vrij. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer informatie: www.blavatskyhouse.org of bel (0118) 643908 / 06-27234368. Waarom is het leven zoals het is? Regeert toeval ons bestaan of zijn er logische en rechtvaardige wetten? De Theosofie zegt het laatste en nodigt je uit om het heft in eigen hand te nemen. De wet van Karma biedt ons dus praktische handvatten om het leven te gaan leiden.

Alpha-cursus

18:30 | Ontmoetingskerk

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. De Alpha-cursus is voor iedereen die vragen over het leven of over het christelijk geloof heeft. Tijdens de cursus ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. De Alpha-cursus is gratis en beslaat tien woensdagavonden en een weekend (vrijdagavond en zaterdag). Iedere avond start met een maaltijd en daarna luister je naar een kort verhaal over een inspirerend onderwerp. Woensdag 29 januari vrijblijvende introductieavond om 18.30 uur in de Ontmoetingskerk, Oosterscheldestraat 1 in Middelburg. informatie/aanmelden: alpha@ontmoetingmiddelburg.nl of www.alphacursus.nl.

Donderdag 30 januari

Studieavond

20:00 | Gasthuiskerk

Op donderdag 30 januari is er in Middelburg een studieavond met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Romeinen 11, geënt op de edele olijf. De bijeenkomst vindt plaats in de Gasthuiskerk, Lange Delft 94 in Middelburg. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.[l]