Cora Dellebeke en Stefan Knuijt in actie.
Cora Dellebeke en Stefan Knuijt in actie.

Bijzonder Zeeuws Klassiek

MIDDELBURG - Een concert door moeder en zoon. Dat hoor je niet al te vaak. Zondag 2 februari in de Concertzaal te Middelburg is het aan de orde. Met een afwisselend programma verzorgen Cora Dellebeke op slagwerk en haar zoon Stefan Knuijt op tuba een spannend en verrassend concert om 11.00 uur.

Stefan Knuijt (1992) begon op zijn achtste op bariton bij muziekvereniging O.N.D.A. in Nieuw- en Sint Joosland. Leen de Broekert was zijn piano- en compositieleraar. Hij studeerde tuba aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij in 2014 cum laude zijn bachelor behaalde en in 2016 sloot hij zijn master af met een 9,5. Hij is vaste tubaspeler van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en van het koperensemble Pelgrim Brass. In 2015 was hij solist bij het Zeeuws Orkest. Inmiddels is Knuijt ook een gekend componist, hij schreef oa. een tubaconcert voor het Zeeuws Jeugdorkest en recent een jubileumcompositie voor brassband OKK uit Westkapelle. Ook tijdens dit concert kunt u diverse composities van hem beluisteren.

Kampioen KNFM Topconcours
Cora Dellebeke (1967) studeerde eveneens aan het conservatorium in Den Haag, maar dan 'slagwerk uitvoerend en docerend musicus'. Ze was twee keer kampioen van het KNFM-Topconcours voor solisten en ensembles. Ze speelde bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Slagwerkgroep Den Haag en speelt sinds 1986 in het Zeeuws Orkest, waarvan de laatste 20 jaar als paukenist. Onlangs soleerde ze bij dit orkest in het Slagwerkconcert van Darius Milhaud. Cora is tevens dirigent van twee Zeeuwse Muziekverenigingen: Fanfare ONDA uit Nieuw- en Sint Joosland en Brassband OKK uit Westkapelle.
Moeder en zoon spelen werken van componisten als Johan Sebastian Bach, Kees Nijsse, Luigi Torrebruno en ook staan er enkele composities van Stefan Knuijt op het programma. De naam Bijzonder Zeeuws Klassiek past uitstekend bij hun concerten. [l]