Dammers Aagtekerke 2 succesvol in bekertoernooi

AAGTEKERKE - Bij het toernooi om de Zeeuwse dambeker voor clubviertallen kwam er een dubbele confrontatie Lammerenburg-Aagtekerke uit de loting. Aagtekerke 2 werd gekoppeld aan het tweede team van Lammerenburg en ook de beide eerste viertallen lootten tegen elkaar.

Aagtekerke 1 nam door een overwinning van Rinus Provoost, die een damcombinatie liet volgen door een afruil waarna zij tegenstander het opgaf, de leiding. Arie den Hollander en Paul Sterrenburg liepen beiden al vroeg in de partij een schijf verlies op en konden een nederlaag niet voorkomen. Frans Blaas kwam in het eindspel in een nadelige stand terecht en verloor uiteindelijk ook waarmee Aagtekerke 1 was uitgeschakeld.

Beter verging het Aagtekerke 2. Door een nederlaag van Louw Walraven die in een lokzetje van zijn tegenstander trapte kwamen ze met 0-2 achter maar dat werd goedgemaakt door winstpartijen van Louis Kesteloo die profiteerde van een fout van zijn tegenstander en David Bosselaar die na damhalen zijn tegenstander geen kans meer gaf. Adrie Riemens haalde dam maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander afwikkelde naar remise. Dit punt was genoeg voor een 5-3 winst, waarmee Aagtekerke 2 zich plaatste voor de halve finale.

De uitslagen: Aagtekerke 1-Lammerenburg 1 2-6: 1. Arie den Hollander-Peter Schunselaar 0-2, 2. Paul Sterrenburg-Jan Boone 0-2, 3. Frans Blaas-Wim Koppejan 0-2, 4. Rinus Provoost-Ludwig Wilson 2-0. Lammerenburg 2-Aagtekerke 2 3-5: 1. Piet Francke-Adrie Riemens 1-1, 2. Ad Goudzwaard-David Bosselaar 0-2, 3. Ad Trapman-Louw Walraven 2-0, 4. Leen van Schagen-Louis Kesteloo 0-2.

Onderlinge competitie

Jo Houmes-Adrie Riemens 0-2, Louis Kesteloo-Paul Sterrenburg 0-2, Jo Blaas-Johan Kesselaar 0-2, Aart Walraven-David Bosselaar 0-2. Arie den Hollander voert de ranglijst aan met 17 uit 9, gevolgd door Adrie Riemens met 17 uit 11 en Aart Walraven met 15 uit 9.

Persoonlijk kampioenschap Zeeland

In het persoonlijk kampioenschap van Zeeland verzuimde Frans Blaas om een punt in te lopen op koploper Arjo Kousemaker. In een goede aanvalspartij bereikte Frans een gewonnen eindspel tegen Ko Louwerse. Frans gaf Ko echter de gelegenheid om met een 3 om 3 afruil de partij remise te maken en dat buitenkansje werd door Ko benut. Frans behoudt nog wel de tweede plek maar zag Daaf Kasse en Piet Allaart, die beiden wel wonnen, nu op gelijke hoogte komen.

Agenda PZDB

Provinciale clubcompetitie ronde 6. 4 februari Tholen/DSVF 1-Aagtekerke 1.[l]