Oemoemenoe stopt een aanval van de tegenpartij. FOTO RIEN PAARDEKOPER
Oemoemenoe stopt een aanval van de tegenpartij. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Zwaar verlies Heren 1 en monsterzege colts Oemoemenoe

MIDDELBURG - De Heren senioren speelden zaterdag in Amstelveen tegen Amstelveen 1 en verloren daar met ruime cijfers. Het omgekeerde gebeurde bij de colts, zij wonnen met ruime cijfers. De jongste jeugd had geen wedstrijd, de cubs verloren. De junioren, Heren 2 en de dames hadden geen wedstrijd.

Het zat het eerste herenteam niet mee afgelopen zaterdag in Amstelveen. Amstelveen startte meteen goed en overrompelde de heren door meteen aan het begin van de wedstrijd al tweemaal te scoren. Gelukkig wisten ze zich goed te herpakken en kwam Amstelveen vlak voor rust nog eenmaal door de verdediging heen. Ruststand 17-0. Helaas moesten twee basisspelers met een blessure de wedstrijd vanaf de zijlijn gade slaan. Joey Luitwieler en Deniel van der Waal zagen dat Amstelveen meer controle had bij de rucks en van daaruit een aantal keren wisten te scoren. De set situaties gingen goed maar door miscommunicatie, aanpassingen v.w.b. de opstelling lukte het Oemoemenoe niet meer om het tij te keren. Eindstand 71-5 voor Amstelveen.
In Goes speelden het combinatieteam van Oemoemenoe/Roosendaal tegen Tovaal Colts. Het werd een soort van overlopertje met een monsterscore voor Oem/Tovaal. Eindstand 130-0.
Het cubs team speelde de return wedstrijd tegen Maastricht in Maastricht. Ondanks goed spel was de eindzege voor de Limburgers met 44-5.

Het komende weekend start het Zeslanden toernooi. Tijdens dit toernooi strijden Wales, Engeland, Ierland, Schotland, Frankrijk en Italiƫ om de Six Nations Trophy.
De eerste wedstrijd die gespeeld wordt is Wales-Italiƫ, aansluitend speelt Ierland tegen Schotland. Op zondag speelt Frankrijk tegen Engeland. De wedstrijden worden op o.a. live uitgezonden door de BBC. Op Ziggo sport is er een samenvatting te zien.
Ook spelen de Heren 1 volgende week zaterdag in Hoek van Holland en de dames reizen zondag af naar Hoek van Holland. Meer informatie www.oemoemenoe.com[l]