Kunst- & Cultuurroute Middelburg

In Middelburg wordt iedere eerste zondag van de maand, met uitzondering van januari, de Kunst- & Cultuurroute Middelburg georganiseerd. Galeries, musea, antiquariaten, ateliers, kunstuitleen en andere leuke winkels openen hun deuren. U kunt dan tussen 13.00 en 17.00 uur gewoon binnenlopen, rondkijken en kennismaken met de makers van al het moois dat u ziet. En wat kopen natuurlijk.

De deelnemers zijn te herkennen aan de vlag met het logo van de Kunst- & Cultuurroute. De route loopt langs 37 locaties in de historische binnenstad van Middelburg. Tal van galeries, ateliers en culturele instellingen hebben zich gevestigd in monumentale panden. Alles op loopafstand. En de toegang is gratis.

Ook ik heb eind vorig jaar met het bestuur van de Kunst- & Cultuurroute een aantal deelnemende kunstenaars bezocht. Ik had niet gedacht dat dit zo leuk zou zijn. Ondanks het slechte weer waren er best veel bezoekers. Ook toeristen weten de Kunst- en Cultuurroute te vinden. Ik heb onder andere het atelier bezocht van een portretschilderes, een beeldhouwer, en een keramiekatelier. En wat daarnaast ook mooi was, je komt in prachtige huizen, want de ateliers die ik bezocht heb, waren gewoon bij de mensen thuis, in de voorkamer, in de kelder, in een zijkamer. Dit maakt de Kunst- en Cultuurroute extra waardevol. Ik kan het iedereen aanraden om ook een keer deze route te lopen.

Carla Doorn

Wethouder[l]