Blue Jacket JazzBand
Blue Jacket JazzBand Foto: Cor Dekker

AGENDA

Woensdag 29 januari

Lezing over 'Karma'

18:30 | Bibliotheek van Zeeland

Op woensdag 29 januari organiseert de Theosophical Society Point Loma een lezing over 'Karma'. Aanvang 19.30-21.45 uur in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Zaal open vanaf 19.00 uur. Toegang vrij. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer informatie: www.blavatskyhouse.org of bel (0118) 643908 / 06-27234368.

Alpha-cursus

18:30 | Ontmoetingskerk

De Alpha-cursus is voor iedereen die vragen over het leven of over het christelijk geloof heeft. De cursus is gratis en beslaat tien woensdagavonden en een weekend (vrijdagavond en zaterdag). Iedere avond start met een maaltijd en daarna luister je naar een kort verhaal over een inspirerend onderwerp. Woensdag 29 januari vrijblijvende introductieavond om 18.30 uur in de Ontmoetingskerk, Oosterscheldestraat 1 in Middelburg. Informatie/aanmelden: alpha@ontmoetingmiddelburg.nl of www.alphacursus.nl.

Donderdag 30 januari

Studieavond

20:00 | Gasthuiskerk

Op donderdag 30 januari is er in Middelburg een studieavond met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Romeinen 11, geënt op de edele olijf. De bijeenkomst vindt plaats in de Gasthuiskerk, Lange Delft 94 in Middelburg. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden.

Zondag 2 februari

Expositie Heidi de Vree

13:00 | St. Padma Zeeland

Heidi de Vree toont een collectie van haar collages, aangevuld met schilderijen van diverse onderwerpen, waaronder ook Zeeuwse landschappen. Het werk van De Vree is kleurrijk en figuratief. Zij werkt met acrylverf, waarin zij vaak natuurlijke materialen verwerkt zoals zand, zout en schelpen. Inspiratie vindt ze in de natuur, symboliek, spiritualiteit, het Zeeuwse landschap en het leven zelf. Stichting Padma Zeeland, Verwerijstraat 51A, Middelburg.

Blue Jacket Jazz Band

14:30 | Hotel Arneville

Jazz Activiteiten Stichting Zeeland organiseert zondag 2 februari van 14.30 tot 17.30 uur in Hotel Arneville, Buitenruststraat 22, te Middelburg een optreden van Blue Jacket Jazz Band. Eén van de bands die nog altijd optreed in de klassieke oude jazz opstelling.

Interreligieuze dienst

11:00 | Het Pand

In de dienst in ons open soeficentrum wordt gelezen uit de heilige boeken van een aantal grote wereldreligies, en uit teksten van Inayt Khan, brenger van het universeel soefisme. Er is een overweging, verder gebed en muziek. Shakti Hollmanova spreekt zondag 2 februari. Haar onderwerp is: Loslaten in de tijd. Na afloop van de dienst die ongeveer een uur duurt, is er koffie en thee. En mogelijkheid tot gesprek. Aanvang 11.00 uur in Het Pand, Kerksteeg 5 Middelburg. Info: www.soefi.nl

Woensdag 5 februari

Verkoop Tweedehands kleding

9:00 | Kledingbank Zeeland

Woensdag 5 en zaterdag 8 februari is de Beurs van Kledingbank Zeeland weer geopend! Leuke tweedehands kleding koopjes voor bescheiden prijsjes. Deze keer staan de warme wintertruien in de spotlights, maar ons gehele assortiment wordt gepresenteerd. Er is voldoende pasruimte. Parkeren is gratis. Je kunt contant en met pin betalen. De opbrengst komt geheel ten goede aan het werk van Kledingbank Zeeland.

Ontmoetingsavond reumapatiënten

19:30 | Hof van Buren

Ontmoetingsavond voor reumapatiënten op 5 februari in Middelburg. Ook als men behoefte heeft aan meer informatie over de ziekte en behandeling of een luisterend oor, dan kun je op deze avond goed terecht. Wijkcentrum Hof van Buren, Oranjelaan 19, 4332 VA Middelburg, van 19.30-21.30 uur. Aanmelden: aanmelden@reumazorgzwn.nl of 085-0280277. Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail. Deelname is gratis.

Leuke tweedehands kleding koopjes.