Zeeuws kampioenschap Apenkooien in voorjaarsvakantie

OOSTKAPELLE - Op 26 februari vindt het Zeeuws kampioenschap Apenkooi plaats in sporthal de halve Maan in Oostkapelle. Apenkooi, het tijdens de gymles vaak gespeelde tikspelletje waarbij de tikker zo veel mogelijk ‘gevangenen’ moet maken in een veld vol hindernissen, is een geliefd spel bij vrijwel alle kinderen klein en groot. De Sporthal zal worden omgebouwd tot grote apenkooi.

Op drie verschillende parcoursen spelen de deelnemers op de woensdag tijdens de voorjaarsvakantie het spelletje. Er wordt gespeeld in 4 categorieën; 4 t/m 7 jaar (groep 1, 2 en 3 van het basisonderwijs), 7 t/m 9 jaar (groep 4 en 5), 9 t/m 12 jaar (groep 6, 7 en 8) en 12 t/m 16 jaar.

Kinderen in beweging

Het doel is om zoveel mogelijk kinderen plezier te laten beleven door te bewegen. “Kinderen zitten ongemerkt veel te lang achter een schermpje”. Aldus Jerina Brasser, een van de organisatoren van het evenement. “Ik zie het bij ons thuis ook; een uurtje achter de spelcomputer is zo voorbij en voor je het weet is er wéér een dag van de vakantie voorbij zonder dat er iemand bewogen heeft”.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 16 februari en alleen via de website van sportvereniging Serooskerke (www.svserooskerke.nl). Lid zijn is geen voorwaarde, iedereen die een team heeft van minimaal 6 en maximaal 10 kinderen kan aanmelden. Alle informatie, voorwaarden en spelregels vind je ook op de website.[l]