Ontmoet elkaar bij Longpunt Zeeland

MIDDELBURG - Een longziekte… hoe ga je daarmee om? Met wie praat je erover? Wat helpt en wat niet? Je bent niet alleen – er zijn veel mensen die met dezelfde vragen lopen. Daarom organiseert Longfonds, in samenwerking met Zorgroep PeriScaldes en SVRZ, Longpunten.

Dit zijn gratis bijeenkomsten waar je vragen kunt stellen en kunt praten met een zorgverlener. Tijdens een kopje koffie of thee worden ervaringen gedeeld. Een Longpunt is bijna altijd in de buurt, gezellig en misschien wel heel nuttig.

Op dinsdag 11 februari is er een Longpunt in Middelburg met als thema: Ergotherapie; minder energie en toch actief! Door Liesbeth Izeboud, ergotherapie 'De Praktijk'.

Liesbeth Izeboud werkt in de eerste lijn en heeft zich gespecialiseerd in ergotherapie bij mensen met COPD. Vermoeidheid speelt een belangrijke rol bij COPD, een goede energieverdeling over de dag is belangrijk. Als ergotherapeut geef ik mensen inzicht in belasting en belastbaarheid en begeleiding in het vinden van een evenwicht hierin. Het gevolg is minder kortademigheid en meer vertrouwen!

Op 11 februari licht ik toe wat de gevolgen van COPD voor je dagelijkse handelingen kunnen zijn en wat een ergotherapeut voor je kan betekenen. Vragen die aan de orde komen zijn: 'Hoe kan ik met weinig energie het beste mijn dag indelen?' 'Welke activiteiten kan ik anders indelen of uitvoeren?' 'Welke houding en ademtechniek kan ik aannemen tijdens het uitvoeren van dagelijkse taken?' 'Zijn er voorzieningen die helpend zijn?'

De bijeenkomst vindt plaats in SVRZ 't Gasthuis, Noordpoortplein 2, 4331 RN Middelburg, van 14.00-16.00 uur (om half 2 staat de koffie klaar). Gratis parkeren (met uitrijkaart) aan de achterzijde. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig! Wij verzoeken je om geen geurtjes te gebruiken.

Wil je meer weten? Mail: zeeland@longpunt.longfonds.nl. Website: www.zeeland.longfonds.nl. [l]