Steunpunt organiseert Idee-bijeenkomst

MIDDELBURG – Samen Vrijwillig, het vrijwilligerssteunpunt van Welzijn Middelburg, organiseert op maandag 17 februari de Idee-bijeenkomst 'Betekenisvol communiceren met nieuwkomers'. Hiervoor zijn vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren die nieuwkomers begeleiden van harte uitgenodigd.

Tijdens de bijeenkomst maak je kennis met het project 'Aan de slag': vrijwilligerswerk voor bewoners van asielzoekerscentra. Je krijgt informatie over het project en hoe je vrijwilligersklussen geschikt kan maken om samen met asielzoekers en statushouders op te pakken. Daarnaast willen we je kennis laten maken met in de praktijk werkzame methodieken die Stichting Taat gebruikt om de Nederlandse taal te leren, waardoor mensen eerder aan de slag kunnen in onze maatschappij. Deze IDEE bijeenkomst kan organisaties helpen in de ontvangst, begeleiding en samenwerking met deze groep vrijwilligers.

Taal
Wil je ervaren hoe het is om in een andere taal aangesproken te worden? Wat je helpt om een andere taal beter te begrijpen? Hoe je zelf doeltreffende informatie/instructie kunt overbrengen? In deze bijeenkomst komt dit allemaal aan bod. Je gaat zelf ervaren/jezelf bewust worden hoe moeilijk het is om een vreemde taal te begrijpen. Je krijgt handige tips en tools waar je direct mee aan de slag kunt in de praktijk. Ook is er de gelegenheid om samen jullie ervaringen met de communicatie met nieuwkomers en tips voor succesfactoren uit te wisselen.

Idee staat voor het Interactief Delen van Ervaringen en Expertise. Het programma bestaat dan ook uit een combinatie van een presentatie en interactieve opdrachten, waarbij ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op maandag 17 februari van 18.45 tot 21.00 uur in Jeugdcentrum 2nd Base. Wil je je aanmelden voor deze bijeenkomst? Mail dan naar e.kabboord@welzijnmiddelburg.nl of bel 0118-727027. Aanmelden kan tot 10 februari 2020.
Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond. Er is een beperkt aantal plaatsen.[l]