Vanaf 1 april zal Stichting Chocolate Lovers de winkel van Stichting Zeeuwse winkel aan de Langeviele 65 onder een nieuwe naam overnemen; ‘Sjakie’s Zeeuwse cadeauwinkel’.
Vanaf 1 april zal Stichting Chocolate Lovers de winkel van Stichting Zeeuwse winkel aan de Langeviele 65 onder een nieuwe naam overnemen; ‘Sjakie’s Zeeuwse cadeauwinkel’.

Chocolate lovers gaat verder uitbreiden na het grote succes

MIDDELBURG - Stichting Chocolate Lovers, bekend om zijn fameuze zelfgemaakte chocolade en het unieke Chocolade Museum aan de Vlasmarkt in Middelburg, gaat uitbreiden. Vanaf 1 april zullen zij de winkel van Stichting Zeeuwse winkel aan de Langeviele 65 onder een nieuwe naam overnemen; ‘Sjakie’s Zeeuwse cadeauwinkel’.

“De vraag naar onze chocolade is groot. Zo groot, dat we merken dat de ruimte in de winkel aan de Vlasmarkt te beperkt wordt. Daarnaast hebben we 2019 afgesloten met ruim 18.000 museumbezoekers. Ook in het museum is er daarom vraag naar meer ruimte. De reden dat we zijn gaan kijken naar een groter pand, waar we zowel onze museumwinkel per direct als onze Chocolate Lovers Exclusive Store eind dit jaar kunnen gaan onderbrengen”, aldus Richard Jansen, secretaris van de Stichting.

Wendy Ridderikhoff (bestuurslid van Stichting Zeeuwse winkel) is blij dat ze het stokje kan overdragen en dat hun Zeeuwse producten in de toekomst nog steeds in Sjakie’s Zeeuwse cadeauwinkel verkocht zullen worden. Jansen: “Ze hebben een fantastisch concept weten neer te zetten en daar zijn we ze dankbaar voor. Zeeuwse producten en chocolade, twee producten waar veel potentie in zit voor de toekomst van Chocolate Lovers”.

De stichting, die per jaar 10.000kg chocolade verwerkt in haar eigen atelier realiseert met de opbrengst van zowel de winkels als het museum, mooie momenten voor gezinnen met langdurig zieke kinderen. Ze doen dit samen met meer dan 50 vrijwilligers. Op termijn heeft de stichting voor ogen om een vakantievilla te bouwen waar chronisch zieke kinderen met hun ouders een zorgeloze vakantie kunnen vieren.

“Deze ‘Willie Wonka Villa’ zal in samenwerking met partners uit de zorg, overheid en ondernemers gerealiseerd worden. Een uniek concept. Iets wat nog niet bestaat in Nederland”, aldus Jansen. Het concept hebben we al op papier staan. Nu zijn we nog op zoek naar de juiste partners die onze visie en doel begrijpen en dit een warm hart toedragen. Dit kan financieel zijn, maar ook in diensten”. [l]