Eerste Zeeuwse Zondag groot succes

MIDDELBURG - De serie 'Zeeuwse Zondagen' lijkt een succes te worden, het voorziet waarschijnlijk in een behoefte voor de zondagmiddag in de koude maanden van het jaar.

De eerste bijeenkomst was afgeladen vol. Het was zo druk dat enkelen moest worden teleurgesteld, meer personen konden niet meer in de Tuinzaal van de Kloveniersdoelen in Middelburg. De organisator raadt geïnteresseerden aan om voor de tweede bijeenkomst (op 16 februari) vooraf kaartjes te kopen.

Op 19 januari werd de eerste van de 'Zeeuwse Zondagen' gehouden. De zaal was gevuld met 107 bezoekers die allemaal kwamen luisteren naar Fokke Obbema, de schrijver van het boek 'De Zin van het Leven'. Het eerste gedeelte van de middag bestond uit een interview met Fokke Obbema. Vervolgens gaf Karin van de Broeke een aanvulling op Fokke's bijzondere verhaal. Daarna gingen de aanwezigen zowel met Fokke als met elkaar in gesprek over deze grote vraag.

Gezelligheid en ernst
Na afloop was het boven in het café van de Kloveniersdoelen heel gezellig. Aan veel tafeltjes werd nog geanimeerd door gepraat over het onderwerp. Een aantal bezoekers zocht Fokke Obbema nog even op om in een persoonlijk gesprek nog wat te vragen of te bespreken. En natuurlijk heeft deze begenadigd schrijver ook zijn boeken gesigneerd. Om 18.00 uur kwam er een einde aan deze middag.

Hoe gaat de toekomst er uit zien? En hoe ziet de nieuwe generatie deze tijd? De Baby-Boomers hebben lang de boventoon gevoerd op vele gebieden. De nieuwe Synthetische Generatie heeft een ander wereldbeeld, kijkt op een andere manier naar de toekomst. Deze jongeren eisen nu hun plaats op: 'Nu is het ónze tijd, doe mee, maar pas je aan de nieuwe mentaliteit, een andere (wereld)orde, veranderde ideeën over milieu, werk, politiek, verdeling van welvaart e.d.

Thijs Pepping
Op 16 februari weer in de Kloveniersdoelen in Middelburg, zal Thijs Pepping ingaan op deze nieuwe tijdgeest. Hij doet dit aan de hand van studie die hij heeft gedaan als Trend Analist bij Sogeti/ViNT. Hij heeft een passie voor nieuwe technologie, psychologie en filosofie en koppelt die aan maatschappelijke ontwikkelingen. Hij ziet een relatie tussen technologie enerzijds en individuen, organisaties en de samenleving anderzijds. Hij is dagelijks met die ontwikkelingen bezig en kan ons zicht geven op een andere, nieuwe tijdgeest. Een die een vooruitblik geeft voor het komende decennium. Ook deze keer zal de opzet zo zijn dat Thijs eerst een inleiding geeft. Na de pauze zullen we weer uitgebreid ingaan op alle vragen uit het publiek. U kunt natuurlijk ook dan met medebezoekers en met Thijs Pepping in debat. Interessant om te zien waar dat uit komt.

Deze middag wordt gehouden op 16 februari aanvang 14.00 uur, de zaal is open om 13.30 uur. In de winkel of via de site (www.dedrukkerij.nl) van De Drvkkery zijn kaarten verkrijgbaar. De Drvkkery, Markt 51 te Middelburg. Voor overige info: www.zeeuwsezondagen.nl [l]