Damesteam Oemoemenoe/Tovaal. FOTO RIEN PAARDEKOPER
Damesteam Oemoemenoe/Tovaal. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Verlies Heren 1 en winst Dames van Oemoemenoe/ Tovaal

MIDDELBURG - De Heren senioren speelden zaterdag in Hoek van Holland tegen de Hookers, de dames reisden zondag af voor het duel tegen het combinatieteam van de Hookers Dames. De overige teams hadden geen wedstrijden en de turven, benjamins en mini’s waren actief in Middelburg, op sportpark de Sprong.

Het eerste heren senioren team van Oemoemenoe moest het stellen zonder de voormalige captain, Joey Luitwieler. Ook de geroutineerde spelers, Yedney America en Devin Schutte zaten met een blessure aan de kant. De coach moest dan ook gebruik maken van een alternatieve opstelling. Ondanks het feit dat de line-outs en de scrums goed verliepen, waren er niet genoeg kansen om tot scoren te kunnen komen. De Hookers komen met 19-0 voor te staan voordat Oemoemenoe de eerste try kan scoren, 19-7. Oemoemenoe speelde een goede eerste helft maar in de tweede helft nemen de Hookers het initiatief en weten een aantal keren door de verdediging heen te breken. Ondanks de goede inzet van het team van Montgomery verliezen de Zeeuwen met 54-7.

Dames

De dames speelden ook tegen de Hookers. Op een veld waar er meer zand dan gras lag, gingen de dames gemotiveerd de wedstrijd in. De voorwaartsen werken goed samen en een kwartier is daar de eerste try vanuit knap voorwaartsen werk. Ook de volgende try is van Romy Ebing, conversie van Chelle Peters. De hookers weten door de verdediging heen te breken en scoren 2x kort achter elkaar. Ruststand 10-12. In de tweede helft is er voor beide teams alles aan gelegen om door te zetten. De Hookers passen een aantal wissels toe, Oemoemenoe heeft helaas niet de beschikking over wisselspeelsters. Wederom weten de voorwaartsen vanuit een ruck situatie te scoren. Babette Goosens scoort de try, de conversie is raak, 10-19. De Hookers weten daarna ook te scoren, de conversie is mis, 15-19. Nu is het weer de beurt aan de Zeeuwen, ze weten de druk goed op te voeren en blijven keer op keer een ruck opzetten. Het harde werk wordt beloont met een try van Nick Golden, 15-26. De wedstrijd is bij lange nog niet gewonnen, zeker niet wanneer de tegenstander in loopt door de achterstand weg te werken tot 22-26. Voor beide teams is het nu alles of niets. De hookers hebben genoeg aan 1 try, Oemoemenoe moet er in de laatste 10 minuten van de wedstrijd er voor zorgen dat ze niet door de verdediging heen breken of nog beter er zorg voor dragen om nogmaals te scoren. De Hookers voeren de druk behoorlijk op, ze komen over de try line, maar door een held-up kunnen ze niet tot scoren komen. De Hookers weten aansluitend heel dicht bij de try line te komen maar door een goede actie van Tess Smolders en een tackle van Miriam Wasterval wordt er niet gescoord. De laatste actie van de wedstrijd is een scrum op de 5 meter voor Oemoemenoe, de dames winnen deze en met het uitschieten van de bal is de winst voor Oemoemenoe. Eindstand 22-26.

Turven en Benjamins

De turven, benjamins speelden een aantal vriendschappelijk wedstrijden tegen Tovaal. Na afloop van de wedstrijden genoot de jongste jeugd in het clubhuis van wat lekkers om vervolgens gauw naar huis te gaan om daar te gaan genieten van de eerste wedstrijd in het zes landen toernooi.

Kijk voor het complete programma van Oemoemenoe op de site of op Facebook, EZRC Oemoemenoe.[l]