Dietrich Bonhoeffer. FOTO HISTORISCHE ARCHIEFFOTO
Dietrich Bonhoeffer. FOTO HISTORISCHE ARCHIEFFOTO Historische Archieffoto

Aandacht voor het Bonhoefferjaar 2020

MIDDELBURG - Dietrich Bonhoeffer, een Duitse theoloog die betrokken raakte bij het verzet tegen Hitler en de aanslag op hem, werd gevangen genomen en enkele weken voor het einde van de oorlog, op 9 april 1945, geëxecuteerd in kamp Flossenbürg. In 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer door het naziregime om het leven werd gebracht.

In de oorlogsjaren schreef hij vanuit de gevangenis indrukwekkende brieven aan familie, vrienden en verloofde. Hij schreef ook verhalen, essays en gedichten waarin hij nadenkt op welke manier je als christen kunt leven in een samenleving van god-los. Hij was eigenlijk zijn tijd ver vooruit en is uiterst actueel.
Op dinsdagavond 11 februari geeft ds. Gert Jan Smit een lezing over Bonhoeffer, waar met name ook de brieven aan zijn verloofde aandacht krijgen.
Op zondagmorgen 16 februari gaat ds. Smit ook voor in de kerkdienst over ditzelfde thema. Van harte welkom in de Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62, Middelburg. www.dgwalcheren.nl. Dinsdag 11 februari om 19.30 uur en zondag 16 februari om 10 uur. [l]