Basisschoolkinderen klaar voor de toekomst

MIDDELBURG - Het sportimpuls Dauwendaele 2.0 krijgt 15 februari een spetterende finale.

Groep 6, 7 en 8 van 4 basisscholen in de wijken Dauwendaele en De Stromenwijk in Middelburg zijn de afgelopen 2 jaar getraind door het NIVM opgezette Respons-programma en judo. Het aanleren van beweeg- en sociale vaardigheden staat centraal. Samenwerken, normen en waarden, groepsdruk en omgaan met grensoverschrijdend gedrag kwamen aan bod en sluiten maximaal aan bij de leefomgeving van de kinderen. Uit enquetes blijkt dat ook de leerkrachten zeer enthousiast zijn over de gegeven lessen. Daarnaast is sportparticipatie een belangrijke doelstelling van dit project. Ieder kind heeft het recht om te bewegen. Met eigen middelen of met behulp van het Jeugdfonds Sport&Cultuur. Deze basisschoolkinderen hebben judoles van Geelhoed tijdens de gymles gekregen, onder schooltijd op Sportschool Geelhoed getraind én zelfs een aantal keer gratis mee kunnen doen buiten schooltijd. 'Nu nog lid worden van de sportclub.' aldus Tonny Mulder, docent Sportschool Geelhoed.

Als grote finale wacht er nu op 15 februari het grote vechtbaltoernooi in sporthal de Kruitmolen te Middelburg.

Het vechtbaltoernooi wordt gehouden voor alle leden van Sportschool Geelhoed, maar ook de leerlingen van de basisscholen het Element, Franciscusschool, De Wilgenhof, Acaciahof en De Stroming strijden deze dag ook mee. De leerlingen van deze 5 scholen gaan bepalen welke school 'schoolvechtbalkampioen' van Middelburg gaat worden. Iedere deelnemer krijgt een aandenken. De nummers 1, 2 en 3 krijgen een mooie prijs en de grote vraag is welke school er met de beker naar huis gaat.

Met de vechtbalfinale op 15 februari is het sportimpuls project nog niet afgelopen. Ter stimulering van de sportdeelname volgen in februari en maart ook clinics en meetraindagen van de tafeltennisvereniging, dansschool en voetbalclubs. [l]