Aagtekerke 1 verstevigt

koppositie in damcompetitie

MIDDELBURG - In de 6e ronde van de hoofdklasse voor clubteams boekten de dammers van Aagtekerke 1 een ruime 8-4 overwinning op Tholen/DSVF 1. Achtervolger Middelburg kwam in Bergen op Zoom tegen BDV niet verder dan een 6-6 gelijkspel. Aagtekerke 1 heeft nu 2 punten voorsprong op Middelburg en PWG ’s-Gravenpolder.

In Sint Philipsland kwam het team van Aagtekerke al snel op voorsprong door een overwinning van David Bosselaar. Zijn tegenstander nam een foutieve afruil en maakte daarmee een 1 om 3 naar dam mogelijk. Adrie Riemens verdubbelde de voorsprong door een afwikkeling waarbij beide spelers dam haalden maar Adrie 2 schijven meer overhield. Toen zijn tegenstander even later zijn dam af liet nemen was het over en uit. Paul Sterrenburg profiteerde van een positionele fout van zijn tegenstander en kon afwikkelen naar een gewonnen eindspel. Daarmee was de teamzege al een feit. Arie den Hollander speelde een ingewikkelde partij en kon na een positionele fout een nederlaag tegen Aart Slager niet meer voorkomen. Frans Blaas mocht van geluk spreken dat zijn tegenstander een combinatie naar dam over het hoofd zag. De dam kon weliswaar onschadelijk gemaakt worden maar dat had Frans wel een schijf gekost. Verder bleef de partij in evenwicht en eindigde in remise.

De uitslagen: 1. Aart Slager-Arie den Hollander 2-0, 2. Johan van de Velde-Paul Sterrenburg 0-2, 3. Gerben van de Velde-Frans Blaas 1-1, 4. Nico Flikweert-Adrie Riemens 0-2, 5. Willem Drenth-David Bosselaar 0-2, 6. n.o.g. regl. 1-1.

Persoonlijk kampioenschap

In de 9e ronde van het persoonlijk kampioenschap van Zeeland boekte Frans Blaas een verrassende overwinning op koploper Arjo Kousemaker. Frans liet een combinatie toe die hem ogenschijnlijk een schijf verlies opleverde. Arjo hapte toe en met een tweede schijfoffer kreeg Frans vrije doorgang naar de damlijn. De overblijvende stand werd door Frans naar winst afgewikkeld waardoor hij nu tweede staat in de tussenstand op slechts 1 punt achter Kousemaker.

Onderlinge competitie

Voor de onderlinge competitie werden 2 wedstrijden gespeeld. Adrie Riemens won van Louw Walraven en Rinus Provoost kon het niet bolwerken tegen Aart Walraven. Aart profiteerde optimaal van een niet goed ontwikkelde linkervleugel van zijn tegenstander.

Rinus haalde middels een combinatie nog wel een dam maar Aart vond de juiste zet die hem direct de winst opleverde.

De kop van de ranglijst: 1. Adrie Riemens 19 uit 12, 2. Arie den Hollander 17 uit 9 en 3. Aart Walraven 17 uit 10.[l]