Heren 1. FOTO CHRISTIAN SANDERSE
Heren 1. FOTO CHRISTIAN SANDERSE Foto: Christian Sanderse

Welkome winst Heren 1 EZRC Oemoemenoe

MIDDELBURG - Het eerste Heren team won afgelopen zaterdag van de studentenclub uit Delft. Een zeer welkome voor de Zeeuwse ploeg. De Junioren de cubs wonnen hun duel , de wedstrijden van de dames en het tweede heren teams werden helaas afgelast i.v.m. de storm.

Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat de captain, Andictor Petolo i.v.m. een blessure helaas niet mee kon doen. Joey Luitwieler en Devin Schutte waren wel voldoende hersteld. Yedney America startte op de bank maar kon toch nog in de laatste 15 minuten meedoen.

Na gedegen voorwaartsen werk kon Rick Hartingsveld in de uiterste hoek de eerste try scoren. De conversie was helaas mis. DSRC weet Oemoemenoe goed onder druk te zetten maar na een overtreding van de studenten krijgt Oemoemenoe een penalty toegewezen. Omdat er alles aan gelegen was om de wedstrijd met winst af te sluiten en ondanks de afstand, vanaf middenlijn, besloot de captain dat de toegekende penalty op de palen genomen moest worden. Jammer genoeg was hij net mis. De daarop toegekende penalty ging ook net iets te ver naar links. Oemoemenoe weet goed stand te houden en DSRC komt wel dicht bij de try line maar komt niet tot scoren. Oemoemenoe scoort vlak voor rust wel. Wederom worden de penalty’s op de palen genomen en dit keer zijn beide raak waardoor de ruststand 11-0 is.

DSCR-1 weet echter vervolgens over de try line te komen, de bal wordt niet gedrukt doordat een speler van Oemoemenoe de bal omhoog hield ('held up'). De scheidsrechter had dat jammer genoeg gemist en zo kwamen daar toch de eerste punten op het score bord voor de studenten.
Met winst blijft men in de Ereklasse en kan men zich wedijveren met de top 4 in de Plate Poule, er was dan ook alles aangelegen om meer punten te vergaren. Dat gebeurt gelukkig ook met een mooie try van Deniel van der Waal, de conversie is mis. Joey Luitwieler weet vervolgens nog tweemaal een penalty te benutten waardoor de eindstand 22-5 is voor Oemoemenoe.

Cubs

De cubs spelen een zeer spannende rugbypot. Nadat de tegenstander voor komt te staan met 0-7, geven ze niet op en blijven goed spel leveren. Met een try, conversie en penalty komen ze voor te staan met 10-7. Beide teams scoren nog een try, de conversies zijn mis waardoor de ruststand 15-12 is in het voordeel van Oemoemenoe.

In de tweede helft wordt er nog beter samen gespeeld, zit de verdediging potdicht en scoort de ploeg nog 2x, Eindstand 29-12.

Junioren

De Junioren hadden duidelijk alles mee, en weten met maar liefst 77-0 te winnen van the Dukes.

Volgende week staan er weer diverse wedstrijden op het programma.
Zo reizen de Heren 1 af naar Oisterwijk, ook een belangrijke wedstrijd, voor de eindtelling.