'As lovely as ever'

Allereerst wil ik u bedanken. In de eerste weken van januari scoorde Middelburg in verschillende lijstjes namelijk uitstekend. En u heeft daaraan wellicht bijgedragen. Volgens de Zoover vergelijkingssite is Middelburg de meest gastvrije stad van Nederland.

Gastvrij kun je niet alleen zijn, dat ben je met z’n allen. We zijn allemaal gastheer of -vrouw en naast onze mooie gebouwen en omgeving zijn we dus erg gastvrij: een geweldig compliment voor de stad! Inwoners en ondernemers ontzettend bedankt.

De komende weken proberen we Middelburg ook weer verder op de kaart te zetten. Momenteel doen we mee met de titelstrijd 'Wie heeft de beste binnenstad?' Afgelopen jaren hebben we samen met binnenstadondernemers en inwoners ons best gedaan om een aantrekkelijke en gastvrije binnenstad te blijven. Deze week leveren we ons bidbook in om een gooi naar de titel te doen. We hopen op een mooie uitslag, wat weer een opsteker zal zijn voor Middelburg en haar ondernemers. Naast de titel kunnen onze lokale ondernemers natuurlijk ook alle steun gebruiken en door lokaal te winkelen houdt u de binnenstad levendig en mooi.

Deze binnenstad, die tot over onze grenzen heen wordt gewaardeerd. De Britse krant The Guardian prees Middelburg aan als topbestemming, waar je zonder te vliegen het best naar toe kunt gaan. Met die slogan wil ik afsluiten en oproepen om te blijven werken aan ons mooie en gastvrije Middelburg: ‘as lovely as ever’.

Johan Aalberts
Wethouder gemeente Middelburg[l]