Petitie voor behoud van sportpark Duinhelm

OOSTKAPELLE - De dorpsraad, de voetbal- en tennisvereniging en de mensen achter Sportdorp Oostkapelle hebben een petitie online gezet om sportpark Duinhelm in Oostkapelle te behouden.

VAN ONZE REDACTIE

De handtekeningenactie is geplaatst naar aanleiding van het besluit van de gemeenteraad om in vier kernen de ontmoetingscentra, scholen en sporthallen te renoveren of nieuwe te bouwen. Ook voor Oostkapelle zijn plannen gemaakt. Een onderdeel hiervan is dat de sportvelden worden verplaatst naar de rand van het dorp, aan de Domburgseweg. Op de locatie van Duinhelm zou dan woningbouw komen. De initiatiefnemers van de petitie vinden dit geen goed idee.

Ze vinden dat er ruimte in het groene hart van het dorp moet zijn om bij elkaar te komen. Daarnaast is er behoefte aan betaalbare woningen voor starters en senioren. “We hebben geen behoefte aan meer recreatiewoningen.”

Voetballen

De initiatiefnemers gaan langs de deuren om handtekeningen op te halen. De petitie staat ook online. De tekst luidt als volgt: ‘Oostkapelle stemt vóór het behoud van het groene hart van Oostkapelle. Wij willen dat scholen, sportvelden, tennisbanen en de Halve Maan geclusterd blijven op de huidige locatie.” De petitie is te vinden op https://petities.nl/petitions/behoud-duinhelm.[l]