brassband OKK uit Westkapelle.
brassband OKK uit Westkapelle. Foto:

AGENDA

Vrijdag 14 februari

Wasschappelse filmavond

19:30 | Kasteel van Batavia

A.J. (Bram) Westerbeke heeft veel activiteiten op film vastgelegd. Hierdoor is er een mooie historische en culturele collectie ontstaan. Een deel van deze collectie filmbeelden wordt tijdens de eerste Wasschappelse filmavond vertoond in het Kasteel van Batavia. Tijdens deze filmavond passeren er onderwerpen als een playbackshow uit 1988, de ophoging van de zeedijk in Westkapelle in 1986, schaatsen tijdens de winters van 1987 en 1991 maar ook beelden van de Races By The Sea 2006 en een scheepsstranding in 2000. De filmavond begint op vrijdag 14 februari om 19:30 uur. Toegang gratis. Een tweede avond staat gepland op vrijdag 3 april. Kasteel van Batavia, Zuidstraat 143, Westkapelle, tel. 0118-571371.

Zaterdag 15 februari

Themamiddag over eenzaamheid

14:00 | Catharinakerk

Zaterdag 15 februari is de informatiemiddag rondom het thema Eenzaamheid in de Catharinakerk in Zoutelande. Het begint om 14.00 uur tot 17.00 uur. Annemarie Roding, schrijfster van het boekje Dichter bij eenzaamheid zal een inleiding houden. De commissie Welzijn Veere zal eveneens een presentatie verzorgen. Verder zijn op de informatiemarkt vertegenwoordigers aanwezig, die initiatieven ontplooien tegen eenzaamheid op Walcheren. De informatiemarkt is te bezoeken vóór en na de presentaties en in de pauze. Iedereen die belangstelling heeft rondom het thema Eenzaamheid is van harte welkom. De toegang is vrij.

Galaconcert Brassband OKK Westkapelle

19:30 | Westkapelle Herrijst

Op zaterdag 15 februari zal brassband OKK uit Westkapelle voor het derde achtereenvolgende jaar een galaconcert verzorgen. Dit jaar niet als nieuwjaarsconcert, maar met Valentijn. Het galaconcert begint om 19.30 uur in zaal Westkapelle Herrijst, de deur is vanaf 19.00 uur geopend. Bij de entree staat een glaasje bubbels voor u klaar, de toegang is gratis. Dus kom naar Westkapelle Herrijst (nu het nog kan…..) en laat u verrassen!

Praisavond

19:30 | Noordweg

True Ovation is een christelijke band uit Zeeland. Wat de bandleden samenbindt is een gezamenlijke passie voor God en muziek. De missie van True Ovation is God groot te maken door middel van muziek. En dat hopen ze te doen op zaterdag 15 februari in het kerkgebouw aan de Noordweg 372 te Middelburg (Sint Laurens), aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis wel zal er een collecte worden gehouden voor de onkosten. Een tiende deel van de opbrengst zal deze keer worden geschonken aan stichting joodse kindergemeenschap Cheidar. Voor verdere info: messiaanszeeland.nl.

Zondag 16 februari

Bijzondere kerkdienst

14:30 | Zionskerk

Zondag 16 februari zal er weer een bijzondere kerkdienst worden gehouden, dit wordt georganiseerd voor en met mensen, met en zonder beperking. Deze dienst vindt plaats in de Zions kerk aan de Duinweg 36a in Oostkapelle. M.m.v. muziek groep Follow uit Middelburg. Voorganger ds. PH.A. Beukenhorst, uit Oostkapelle. Deze dienst begint om 14.30 uur. Iedereen is weer hartelijk welkom, namens de Commissie Bijzonder kerkenwerk Walcheren.

Woensdag 19 februari

Lezing bij de ZVU

19:30 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Speciaal voor de Zeeuwse Volksuniversiteit vertelt Josephine Rombouts over haar tijd in Schotland in een lezing op 19 februari van 19.30 tot 21.00 uur in het Auditorium van de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Rombout's ervaringen in Schotland heeft zij beschreven in het boek Cliffrock Castle (2018). Inmiddels is een tweede boek van haar verschenen; Terug naar Cliffrock Castle (2019). Dit boek kreeg net als haar eerste boek, lovende kritieken van de pers. Reserveren is aan te raden: uitsluitend bij de ZVU, 0118 – 634800 of via de website: https://www.volksuniversiteitzeeland.nl/algemeen/downton-abbey-in-schotland/

Lezingenserie

19:30 | Bagijnhof, University College Roosevelt

Woensdag 19 februari opent Han Wiskerke van de Wageningen Universiteit de Jean Monnet lezingenserie die UCR organiseert over de toekomst van ons voedsel. Op woensdag 4 maart spreekt Joreintje Mackenbach vervolgens over de verleidelijke voedselomgeving. Consumptiesocioloog Hans Dagevos sluit de serie op 1 april af met de vraag of vlees nog toekomst heeft. Voor alle lezingen: Lokatie: UCR, ingang Markt. Inloop vanaf 19.00 uur. Lezing van 19.30-20.30. Toegang gratis, graag aanmelden via reception@ucr.n