Lectio Divina in de 40-dagentijd

MIDDELBURG - In de komende 40-dagentijd organiseert het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg voor de tweede maal bijeenkomsten waarin ze aan de slag gaan met Lectio Divina.

Op 6 vrijdagavonden is er een wekelijks samenkomst in het Simpelhuys aan de Simpelhuisstraat 12 van 19.30 tot uiterlijk 20.30 uur, en de eerste avond is op 28 februari; je kunt 1 avond meedoen, je kunt er meerdere meedoen, maar je kunt ze zelfs allemaal meedoen. Inloop vanaf kwart over 7 en er staat dan thee voor wie dat wil. De andere avonden zijn dan: 6, 13, 20 en 27 maart en 3 april. De leiding van deze bijeenkomsten zal afwisselend in handen zijn van ds Johan Beijer, ds Marga Haas en Henk Goudzwaard.

Wat is lectio divina?

Lectio divina is bijbellezen met je hart, luisterend naar wat Gods Geest op dat moment wil zeggen en doen in jouw leven. Lectio divina kent vier stappen (die ook door elkaar heen kunnen lopen): lezen (lectio) – je leest de korte bijbeltekst herhaaldelijk en zorgvuldig, op zoek naar de woorden die je op dit moment speciaal raken; mediteren (meditatio): je denkt na over die woorden en verbindt ze met je leven, je ervaring, je gevoel; bidden (oratio): je spreekt met God en zegt wat er in je leeft; rusten (contemplatio): je bent aandachtig stil in Gods aanwezigheid. Opgave kan via een mailtje naar lectiodivina@zeelandnet.nl. [l]