De Cubs bij de rust. FOTO CHRISTIAN SANDERSE
De Cubs bij de rust. FOTO CHRISTIAN SANDERSE Christian Sanderse

Onverwachts verlies voor Oemoemenoe Heren 1

MIDDELBURG - De Heren senioren 1 moesten afgelopen zaterdag in Oisterwijk, tegen Oisterwijk 1. Vrij direct aan het begin van de wedstrijd weet Oisterwijk redelijk gemakkelijk een opening te vinden in de verdediging van Oemoemenoe en komt zo voor te staan met 7-0. Het lukt de ploeg na de herstart om toch het eigen game plan te kunnen gaan spelen. Vooral de voorwaartsen zijn goed op dreef zowel in de scrum als in het losse werk.

De eerste try voor Oemoemenoe laat dan ook niet lang op zich wachten, Quinten van Dijk scoort de gelijkmaker en ook de conversie is raak, 7-7.
De daarop volgende penalty gaat helaas mis maar Oemoemenoe weet vervolgens wel een try te scoren. Het is wederom Quinten van Dijk, die de bal over de lijn brengt en scoort. (7-12).
De conversie gaat helaas mis. Vlak voor het eind van de eerste helft weten de Oysters nog een penalty te scoren. Ruststand 10-12.
In de tweede helft zit het Oemoemenoe niet mee en het lijkt alsof alles voor de thuisclub wel mee zit. Met als gevolg o.a. een penalty try voor de thuisclub, waardoor Oemoemenoe met eerder zo zuur verdiende voorsprong ineens achter komt te staan. (17-12).
Er volgen nog een aantal goede acties maar men komt niet meer tot scoren. De thuis club weet nog wel te scoren, 24-12.
In de laatste 20 minuten van de wedstrijd komen de Oysters niet meer door de verdediging heen maar ondanks hard werk scoort Oemoemenoe geen punten meer.
Het eerste heren team staat nu vijfde in de Trophy poule van de Ere-Klasse.

Tweede team
Het tweede heren team speelde in Rotterdam tegen RRC 3. De zeer straffe wind bemoeilijkt het spel maar beide teams weten toch te scoren (7-15) . In de tweede helft weet Oemoemenoe nog 2 te scoren. Er worden 5 tries gescoord maar de conversies gaan helaas allemaal mis. Eindstand 12-25.

Junioren
De Junioren spelen in de tweede fase van de competitie in de shield poule A. Ze wonnen zaterdag ruimschoots van RED, wat betekent dat ze aan kop blijven in de poule. Ondanks het feit dat ze nog 2 wedstrijden moeten spelen, ziet het er naar uit dat ze ook deze wedstrijden met winst zullen afsluiten.

Cubs
De cubs speelden in Gouda en verliezen jammer genoeg van Gouda met 28-5. Thuis werd Gouda met 2 punten verschil verslagen. Ook de cubs hebben nog 2 wedstrijden te gaan en staan momenteel vierde in de Bowl poule B.

TBM
De jongste jeugd, de TBM hadden hun zesde districtendag. Dit keer werd het toernooi in Roosendaal georganiseerd. Zo spelend e Turven tegen de Eilanders REL, de Dukes. De Benjamins en de Mini’s spelen daarnaast ook nog tegen Tovaal.