Informatiemiddag over energiezuinig en aardgasvrij wonen

MIDDELBURG - We staan voor een forse opgave: in 2030 moet het gasverbruik fors minder zijn en in 2045 moeten alle Zeeuwse woningen zelfs energieneutraal zijn. Zeeuwse Verenigingen van Eigenaren (VvE) kunnen hierin belangrijke stappen zetten.

Bewoners van VvE’s willen graag weten hoe ze dat kunnen doen. Dat bleek uit het grote animo voor de informatiebijeenkomst over energiezuinig en aardgasvrij wonen die EnergieServicepunt Zeeland (ESP), in samenwerking met Provincie Zeeland al eerder organiseerde. Omdat er zoveel belangstelling is voor energiezuinig en aardgasvrij wonen, vertellen we graag aan veel meer bewoners hoe ze duurzamer kunnen wonen tijdens een extra informatiemiddag. De bijeenkomst is bedoeld voor besturen en bewoners van VvE’s en vindt plaats op woensdag 4 maart van 14.15 tot 16.30 uur in de Zeeuws Bibliotheek in Middelburg.

Om iets aan de klimaatverandering te doen en de wereld ook voor de generaties na ons leefbaar te houden, kan iedereen in actie komen. Ook voor VvE’s wordt energiebesparing en verduurzaming steeds belangrijker, voor zowel appartementencomplexen als voor individuele woningen. ‘Nieuwe’ subsidie- en financiële regelingen bieden kansen en maken het makkelijker om zelf aan de slag te gaan. Tijdens de informatiebijeenkomst laten we u zien hoe u dat doet.

Er zijn al succesvolle praktijkvoorbeelden van energiebesparing in wonen uit Nederland en uit de Zeeuwse regio in het bijzonder. Experts lichten die tijdens de middag toe aan de hand van hun eigen ervaringen. Ook geven we tips over hoe u energiezuinig gezamenlijke ruimtes verlicht op zonnestroom, opgewekt op eigen dak of via een postcoderoosregeling. En we laten zien hoe u draagvlak creëert onder bewoners en tot een gezamenlijk plan komt.

Bekijk het complete programma op www.zmf.nl. Graag aanmelden via het aanmeldformulier. [l]