DTV is vechtmodel in Veere beu en stapt uit coalitie

DOMBURG - Wouter van Zandbrink komt deze week met een rapport over de mogelijkheden voor een nieuwe coalitie in de gemeente Veere.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De voormalig provinciebestuurder en Eerste Kamerlid voor de PvdA is door de vijf partijen in de gemeenteraad van Veere gevraagd, nadat Dorpsbelangen en Toerisme Veere (DTV) woensdag uit de coalitie met SGP/ChristenUnie en VVD stapte.

Wouter van Zandbrink wil met een delegatie van elke fractie in gesprek waarna hij een document maakt met zijn bevindingen en aanbevelingen.

'De manier van politiek bedrijven is niet Veers'

DTV besloot woensdag uit de coalitie te stappen. De partij was het simpelweg beu, zei fractievoorzitter Adri Roelse. “We hebben het een hele tijd aangekeken, maar moeten constateren dat het gewoon niet werkt. “De manier waarop momenteel politiek wordt bedreven is niet Veers.” Volgens Roelse is de harmonie in de raadszaal ver te zoek. “En dat belemmert goede besluitvorming”, schreef hij woensdag in een brief aan zijn coalitiepartners.

‘Zonder helemaal volledig’ te zijn zei hij dat een deel van de gemeenteraadsleden het hartstikke beu is hoe de raadsleden met elkaar omgaan, dat het belang van Veere niet voorop lijkt te staan, het huidige vechtmodel niet werkt en er geen daadkracht is vanuit het bestuur.

Interview

Een interview met Adri Roelse is te vinden op pagina vijf van deze Middelburgse en Veerse Bode.[l]