Nederlaag voor dammers Aagtekerke 2

MIDDELBURG - In de 7e ronde van de Zeeuwse clubcompetitie moest Aagtekerke 2 op bezoek bij BDV in Bergen op Zoom.

BDV kwam al snel op voorsprong toen Jaap Verstraate een combinatie naar dam over het hoofd zag. Met een vijfklapper en 3 schijven achter was de partij na 25 zetten uit. David Bosselaar nam een afwikkeling die beide spelers een dam opleverde. Ten koste van 3 schijven verdween de dam van David van het bord. Het was echter niet voldoende om remise te forceren en zo keek Aagtekerke 2 tegen een grote achterstand aan. Louw Walraven en Rob van Lien speelden een gelijk opgaande partij met als resultaat remise. Louis Kesteloo bracht met goed positiespel zijn tegenstander steeds verder in het nauw en boekte een verdiende overwinning. Rinus Provoost moest zijn partij winnen om nog een gelijk spel uit het vuur te slepen. In het eindspel met slechts enkele minuten op de klok nam Rinus een afruil naar wederzijds dam. Hij overzag daarbij dat zijn tegenstander daarna met een één om drie een schijf achterstand om kon zetten naar een schijf winst. Met enig geluk kon hij nog een tweede dam halen.

Daarmee was de remise een feit maar stond er een 7-5 nederlaag op het scorebord.

De uitslagen: 1. Jan van Beeck-Rinus Provoost 1-1, 2. Ferry Berkholst-David Bosselaar 2-0, 3. Rob van Lien-Louw Walraven 1-1, 4. Harrie Roodenburg-Louis Kesteloo 0-2, 5. René Dusebout-Jaap Verstraate 2-0, 6. n.o.g-n.o.g. 1-1.

Onderlinge competitie

In de onderlinge competitie versloeg Aart Walraven zijn naamgenoot Louw en nam daarmee de eerste plaats in de tussenstand over van Arie den Hollander. David Bosselaar won van Adrie Riemens en Johan Kesselaar boekte een overwinning op Jo Houmes.

Uitslagen: Louw Walraven-Aart Walraven 0-2, Jo Houmes-Johan Kesselaar 0-2, Adrie Riemens-David Bosselaar 0-2.

Persoonlijk kampioenschap

In het persoonlijk kampioenschap van Zeeland werd de voorlaatste ronde gespeeld. Frans Blaas boekte met een vernietigende vijfklapper zijn zesde overwinning. Ook Arjo Kousemaker en Daaf Kasse wonnen hun partijen. Frans blijft tweede met 1 punt achterstand op Kousemaker en evenveel punten als Kasse.

Met in de laatste ronde de partij tussen Kousemaker en Kasse is het kampioenschap tot het eind spannend.[l]