AGENDA

Woensdag 26 februari

Spelletjesmorgen

10:00 | Sporthal De Bellink

Op woensdag 26 februari, in de voorjaarsvakantie, organiseert korfbalvereniging Stormvogels uit Westkapelle een spelletjesmorgen voor alle 3-jarigen en kinderen uit de groepen 1 t/m 4 van de basisschool. De spelletjesmorgen vindt plaats in sportzaal de Bellink in Westkapelle van 10.00 uur tot 11.30 uur. Het thema is 'Alle vogels vliegen!'. Aanmelden kan tot 21 februari door een mailtje te sturen naar ikdoemee@kvstormvogels.nl.

Lezing KBO Middelburg-Veere

14:00 | Hof van Buren

Weer en klimaat. Wie kent hem niet, Jos Broeke, de weerman van Omroep Zeeland? Jarenlang vertelde hij ons wat het weer zou worden de komende dagen. Dikwijls stond hij dan ergens in de provincie, op het land, in storm, regen of mooi weer en gaf van daar uit de weersverwachting aan ons door. Maar voor het zover was had hij overal zijn informatie opgedaan. Daar komt hij over vertellen, over weer en klimaat en hoe die verwachting tot stand komt. Op woensdag 26 februari om 14.00 uur in Hof van Buren, Middelburg. Deelname is inclusief koffie of thee. Aanmelden bij S. van Wouwe, wisoma@zeelandnet.nl of 0118-627060.

Lezing over Compassie

19:30 | Bibliotheek van Zeeland

Compassie:Tulku's, Avatara's en Buddha's. Op woensdag 26 februari organiseert de Theosophical Society Point Loma een lezing over Compassie. De lezing begint om 19.30 uur in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing eindigt om circa 21.45 uur. Toegang vrij. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer informatie: www.blavatskyhouse.org of bel (0118) 643908 / 06 27234368.

Donderdag 27 februari

Handwerkcafé

13:30 | Polderhuis

Op donderdag 27 februari om 13.30 uur is er een handwerkcafé in het museumcafé van het Polderhuis. Er zijn deze middag verschillende dames die bezig zijn met een eigen handwerk, van een muts die gebreid wordt tot een handgemaakte kaart. Iedereen is vrij om aan te sluiten met een eigen handwerk. Belangrijkste is om gezellig samen te zijn, wat te kletsen en ondertussen je handwerk klaar maken. Iedereen is welkom.

Handwerkcafé

13:30 | Polderhuis

Op donderdag 27 februari om 13.30 uur is er een handwerkcafé in het museumcafé van het Polderhuis. Er zijn deze middag verschillende dames die bezig zijn met een eigen handwerk, van een muts die gebreid wordt tot een handgemaakte kaart. Iedereen is vrij om aan te sluiten met een eigen handwerk. Belangrijkste is om gezellig samen te zijn, wat te kletsen en ondertussen je handwerk klaar maken. Iedereen is welkom.

Jeugdfilm

15:30 | Cinema Middelburg

In Cinema Middelburg is in de tweede helft van de voorjaarsvakantie de internationaal bekroonde jeugdfilm 'Kapsalon Romy' te zien. Oma Stine (Beppie Melissen) past op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Ze besluit oma's grootste wens in vervulling te laten gaan. De film is te zien vanaf donderdag.

Vrijdag 28 februari

Boeken schenken

10:00 | Koorkerk

Voor onze komende boekenmarkt vragen wij boeken in nette, goed verkoopbare staat. Wilt u uw boekenkast eens duchtig onder handen nemen of kent u anderen die dat willen doen? U kunt uw boeken t/m eind maart elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur inleveren in de Koorkerk, Onder den Toren, Middelburg (rechts van de Lange Jan). Wegens ruimtegebrek géén schoolboeken, studieboeken, encyclopedieën, bibliotheekboeken, woordenboeken, atlassen, Readers Digest (Het Beste), kapotte boeken en tijdschriften. Meer details op www.koorkerk.nl/actueel/nieuws.htm of stuur een e-mail naar boekenmarkt@koorkerk.nl.

Zaterdag 29 februari

Rommelmarkt TTC Middelburg

9:00 | De Zandkuil

Evenals in voorgaande jaren organiseert de TTC Middelburg zaterdag 29 februari haar traditionele grote rommelmarkt. Van 9.00 tot 13.00 uur is iedereen van harte welkom in de Zandkuil aan de Aanloop 4 (voorheen Breeweg 94f ) in Middelburg bij de ingang van sportpark De Sprong. Wilt u nog spulletjes kwijt, dan kunt u deze op maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 februari tussen 19.00 en 21.30 uur afgeven in de Zandkuil (tel. 0118-641112 's avonds). Ook vrijdag 28 februari kunt u daarvoor vanaf 10.00 uur terecht.

Israel dienst

13:00 | Messiaanse gemeente Zeeland

Zaterdag 29 februari hoopt Daniel Keijzer uit Israël in de messiaanse gemeente te komen spreken. Daniel en Riwkah Keijzer wonen met hun 4 kinderen in Israël. En hebben daar een messiaanse gemeente. Ze zijn ook verbonden met stichting live4israel. Tijdens deze dienst zal Daniel Keijzer ook vertellen over het werk in Israël. Bent u geïnteresseerd in het werk wat de familie Keijzer doet in Israël ? en heeft u liefde voor het land en het volk Israël. Dan zal deze dienst zeker de moeite waard zijn. Dienst begint om 13.00 uur inloop vanaf 12.30 uur. Na de dienst is er alle gelegenheid om vragen te stellen. Meer info: Messiaanszeeland.nl

Zondag 1 maart

Zondag open Blauwe Hope

13:00 | Atelier/galerie Blauwe Hope

U bent zondag 1 maart van harte welkom bij Blauwe Hope. Anne de Kam en Magda van der Welle met haar zus Lucretia heten u tussen 13-17 uur van harte welkom. Anne toont haar sieraden met edelsteenkralen. Reparaties kunnen aangeboden worden. Magda is gastexposant met mixed-media. Lucretia is gastvrouw: een drankje met iets lekkers staat voor u klaar!

Expositie Heide de Vree

13:00 | St. Padma Zeeland

Heidi de Vree toont een collectie van haar collages, aangevuld met schilderijen van diverse onderwerpen, waaronder ook Zeeuwse landschappen. De collages zijn ontstaan door een samenspel van knipsels en schilderen. Elke collage toont een magisch-realistisch beeld waarin het geschilderde en de uitgeknipte afbeeldingen in elkaar vloeien tot een geheel met een bijzonder verhaal. Dit verhaal heeft De Vree bij elke collage vervat in een meditatieve tekst. Het werk van De Vree is kleurrijk en figuratief. Zij werkt met acrylverf, waarin zij vaak natuurlijke materialen verwerkt zoals zand, zout en schelpen. Inspiratie vindt ze in de natuur, symboliek, spiritualiteit, het Zeeuwse landschap en het leven zelf. Stichting Padma Zeeland, Verwerijstraat 51A, Middelburg.

Kerkdienst over het Lam Gods

10:00 | Doopsgezinde kerk

De bekende theoloog en publicist dr.Dick Wursten uit Antwerpen spreekt zondagmorgen 1 maart om 10 uur in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Het thema van zijn overdenking is "Zie, het lam Gods, het kijkt je aan" Hij zal dit thema betrekken op het beroemde altaarstuk van de gebroeders Van Eyck. Tijdens deze dienst speelt het ensemble Tredici barokmuziek. Tredici wordt gevormd door Jetty Janssen, orgel, Jeongsun Goo, viool en Carin Brouwer, cello. Organist is Bert Geleijnse.

Dienst van religieuze eenheid

11:00 | Het Pand

U van harte welkom in ons open soefi centrum op zondag 1 maart. We houden dan een dienst van religieuze eenheid. Gebed, muziek, een toespraak, na afloop mogelijkheid elkaar te spreken in een ongedwongen sfeer. Spreker is Sanja Nuria Koussemaker. Het onderwerp is Als een diamant. Tijd: 11.00 uur. Plaats: Kerksteeg 5 Middelburg. Vrij toegankelijk, ieder is welkom.

Maandag 2 maart

Improvisatiemaand

19:30 |

Improviseren geeft meer energie dan een avond bankhangen of sporten. Iedereen die het eens wil proberen is welkom op de eerstkomende improvisatieavonden van Theatergroep De Emoes in Middelburg. De eerstvolgende data zijn maandag 2 maart, woensdag 4 maart, maandag 16 maart, woensdag 18 maart, maandag 30 maart en woensdag 1 april. Improvisatietheater is interactief, humoristisch en verrassend en iedereen kan het leren. Iedereen van 15-99 jaar is welkom op de improvisatieavonden in Wijkcentrum Getij in Middelburg. Geef je op door te mailen naar theateremoes@hotmail.com (ook voor meer informatie).

Woensdag 4 maart

Jean Monnet Lezing: De toekomst van gezond eten

19:30 | Oude stadhuis

Op het tankstation, in de bouwmarkt, bij de kassa van de supermarkt, op het treinstation – overal moeten we de verleiding van smakelijk en goedkoop eten en drinken proberen te weerstaan. Epidemioloog Joreintje Mackenbach legt uit hoe onze voedselomgeving onze eetkeuzes beïnvloedt en op welke manieren we deze omgeving weer gezonder kunnen maken. University College Roosevelt nodigt u uit voor deze tweede lezing in de serie over De toekomst van ons voedsel. Locatie: Oude Stadhuis, Ingang Markt, inloop met koffie en thee vanaf 19.00. Toegang gratis. Graag aanmelden via reception@ucr.nl