Afbeelding

Herdenkingsconcert Mathieu Meijs

MIDDELBURG - Zondag 8 maart geven Manon Meijs (dirigente en violiste) en Rémy Syrier (klavecimbel en orgel) een concert in de Koorkerk in Middelburg.

Het is een eerbetoon aan de in november 2018 overleden vader van Manon, Mathieu Meijs, in Zeeland zeer gekend. Mathieu was directeur van de Zeeuwse muziekschool (1983-2004) en organist van de Koorkerk (2010-2018).

Op het programma staan werken van: Biber: Rosenkranzsonate nr. 12, Viola d’amore en klavecimbel; Bach: koraal Wer nun den lieben Gott lässt walten, orgel; Rheinberger: Elegie voor orgel en viool; Franck, Prelude fugue et variation op.18, orgel; Mozart: sonate kv 30 voor klavecimbel en viool; en Bach, sonate 1 BWV 1014, voor klavecimbel en viool.

Aanvang 10:00 uur. Toegang gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor het orgelfonds van de Koorkerk en een project in Indonesië.

Manon Meijs is concertmeester van het Nederlands Promenade Orkest (Amsterdam) en vaste dirigente van het ArkA Symfonie Orkest (Maastricht) en het Kerkraads Symfonie Orkest. Ook werkte zij met het Limburgs Symfonie Orkest. Manon studeerde viool en orkestdirectie in Utrecht en Maastricht (cum laude), en volgde vele (internationale) masterclasses en won vele prijzen.

Rémy Syrier studeerde orgel en klavecimbel aan het Maastrichts Conservatorium en muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Utrecht, waar hij in 2014 promoveerde.

Hij maakt deel uit van Ensemble Agimont (muziek uit de 17de en 18de eeuw). Als solist op orgel en klavecimbel gaf hij concerten in heel Europa en de Nederlandse Antillen en maakte hij radio- en televisieopnames voor omroepen in binnen en buitenland. Evenals diverse cd-opnames op historische orgels in binnen- en buitenland. Rémy doceert het hoofdvak klavecimbel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. En is orgeladviseur van de Katholieke Klokken- en Orgelraad. [l]

Afbeelding
Afbeelding