Dure fout van Aagtekerke 1 in damcompetitie

AAGTEKERKE - Koploper Aagtekerke 1 kreeg Lammerenburg op bezoek. Door diverse omstandigheden kon Lammerenburg slechts 5 spelers inzetten zodat de wedstrijd startte met een 1-1 tussenstand.

Frans Blaas kwam in het middenspel een schijf achter en verloor van Schunselaar. Adrie Riemens kwam in een lastige stand terecht maar redde zich met een combinatie die zijn tegenstander niet had gezien en bracht de stand weer in evenwicht. Paul Sterrenburg kreeg licht voordeel maar moest in remise berustten. Ook Rinus Provoost noteerde een remise na een gelijk opgaande partij. Aan bord 1 streden David Bosselaar en Wim Koppejan een boeiende partij waarbij Koppejan te lang op winst speelde. Het resultaat was een overmachtseindspel dat door David in winst werd omgezet. Een 7-5 overwinning derhalve. Ware het niet dat er de volgende dag een telefoontje van de competitieleider kwam met de mededeling dat er twee spelers in dezelfde ronde al voor Aagtekerke 2 waren uitgekomen. Waar er reglementair 1 speler is toegestaan voor beide teams uit te komen. Volgens het wedstrijdreglement wordt daarbij het hoogste bord verloren verklaard. Daardoor wijzigde de eindstand in een 5-7 nederlaag. Door de 9-3 overwinning van Middelburg op PWG ’s-Gravenpolder staan Aagtekerke 1 en Middelburg nu samen aan kop met 11 uit 7.

De uitslagen

1. David Bosselaar-Wim Koppejan 0-2 (R), 2. Paul Sterrenburg-Piet Francke 1-1, 3 Frans Blaas-Peter Schunselaar 0-2, 4. Rinus Provoost-Jan Boone 1-1, 5. Adrie Riemens-Jan Koppejan 2-0 6. n.o.g.-n.o.g. 1-1.

Onderlinge competitie

In de onderlinge competitie werden 2 wedstrijden gespeeld. Uitslagen: Louw Walraven-Johan Kesselaar 1-1, Jo Houmes-Louis Kesteloo 1-1.

Agenda PZDB: ma. 9 maart Aagtekerke 1-Souburg. [l]