Tweede plek bij het EK karten voor Guillermo van Pamelen. FOTO GINA VAN PAMELEN
Tweede plek bij het EK karten voor Guillermo van Pamelen. FOTO GINA VAN PAMELEN Gina van Pamelen

Geweldige resultaat voor Guillermo van Pamelen bij het EK karten

MIDDELBURG - In Middelburg werd afgelopen weekend het Europees kampioenschap karten gehouden. 102 rijders uit heel Europa streden voor deze Europese titel. Guillermo van Pamelen, de 17 jarige Middelburger was één van de favorieten en kanshebbers voor een finale plaats.

Guillermo was in 2018 Europees kampioen bij de junioren. In 2019 had hij de finale bij het EK gereden en is hij 12e geworden bij de senioren. Afgelopen zomer is hij bij het WK karten in Amerika 3e geworden bij de junioren. Dit kampioenschap waren er zeven voorrondes. Aansluitend de kwartfinales (beste 45 rijders), de halve finales (beste 30) en een finale (beste 15). Bij de wedstrijden waren nog extra punten te verdienen voor de snelste ronde en voor de snelste kwalificatie. Deze extra punten waren zeer belangrijk, aangezien er slechts 1 punt verschil zat in de puntentelling (P1=15 punten, P2= 14 ect.). Na zeven spannende wedstrijden, waarbij Guillermo 3x een 1e plaats, 2x een 2e plaats en 2x een derde plaats had behaald, stond hij in de top 3 van het algemene klassement. Guillermo reed in zijn kwartfinale de poleposition en mocht zo vanaf de 1e positie de wedstrijd beginnen. In een sterke race wist hij de 1e plek vast te houden. Na een sterke halve finale wedstrijd, waarbij hij een 2e plek behaalde, stond Guillermo voor de finale op een tweede plek in het algemene klassement. Met enkele (voormalig) wereldkampioenen in de finale moesten de beste 15 rijders voor de finale om de beurt één kwalificatieronde rijden in dezelfde kart. Met slechts 7/100 achter de nummer één (Rico Haarbosch, voormalig wereldkampioen) zette Guillermo een tweede tijd neer. Tijdens de finalerace kon Guillermo z’n tweede positie goed vasthouden en finishte zo voor Ruben Boutens (meervoudig wereldkampioen en teamgenoot). Met deze plek werd hij 2e in het algemene klassement van dit Europese kampioenschap! Rico Haarbosch op P1 en Ruben Boutens op P3. Bovendien heeft deze jonge Zeeuwse rijder als enige rijder in het kampioenschap 10 keer op het podium gestaan. ‘Ik kan het nog steeds niet geloven, ik stond er goed voor maar zo’n finale kan het klassement nog helemaal op zijn kop zetten. Ik wist dat ik in de finale een goede kwalificatie moest rijden om mijn 2e plek in het algemene klassement vast te kunnen houden. Als dat dan lukt is gewoon geweldig en bijna niet te geloven. Ik probeer altijd voor het hoogst haalbare te gaan en dat dan alles in dit weekend op zijn plaats valt is dan natuurlijk ontzettend gaaf en een geweldig gevoel. Ik vond het heel leuk dat er zoveel mensen speciaal naar mij kwamen kijken om mij aan te moedigen. Mijn sponsors waren ook erg trots op me’, aldus Guillermo. Dit jaar gaat hij in Portugal ook weer meedoen met het wereldkampioenschap en gaat hij nog een aantal kampioenschappen rijden in Nederland, België en Polen. De wedstrijden in Polen zijn te volgen via YouTube en er wordt live commentaar gegeven. U kunt Guillermo volgen via zijn Facebook pagina’s of zijn website https://guillermovanpamelenkarting.jouwweb.nl. Voor alle wedstrijden en trainingen kan Guillermo nog wel financiële steun gebruiken. Wilt u hem als particulier of bedrijf hierbij ondersteunen? Kijk dan op zijn website of stuur een berichtje. [l]