Bart Klemann stevent met de bal op de try line af. FOTO PETER KLEMANN
Bart Klemann stevent met de bal op de try line af. FOTO PETER KLEMANN Peter Klemann

Monsterzege voor Oemoemenoe Heren 2, winst voor de Dames

MIDDELBURG - Zowel de Dames als Heren 2 wonnen overtuigend afgelopen zondag. De Heren wonnen maar liefst met 114-0. Ook de dames hadden een mooie score en staan daardoor nu vierde in de cup poule derde klasse. Het tweede herenteam staat ongeslagen aan kop in de cup poule van de vierde klasse.

Gedurende de eerste helft van de wedstrijd hadden de dames vaal last van de harde wind, maar gelukkig bleef het wel droog. Na een goed uitgevoerde scrum konden de driekwarten een mooie aanval op zetten en scoorde Joelle Hoevenaar de eerste try. Zij nam 10 minuten later ook de tweede try voor haar rekening, de conversie werd genomen door Rosanne den Toonder , die aansluitend de derde try scoort (17-0). Wageningen weet een aantal keren een goede aanval op te zetten maar de verdediging van Oemoemenoe zat potdicht. De vierde try wordt ook nog in de eerste helft gescoord en met de conversie erbij gaan de dames met een comfortabele voorsprong van 24-0 de rust in. In de tweede helft staat er nog steeds een flinke wind en worden de speelsters ook nog getrakteerd op een fikse regenbui. Maar dat mocht de pret niet deren. De dames voeren het tempo op en komen meer en meer in het gameplan. Er wordt goed rugby gespeeld en ondanks de goede verdediging van Wageningen dames worden er ook in de tweede helft nog vier tries gescoord. Eindstand 46-0. Volgende week zijn de dames vrij maar daarna volgen er nog zes wedstrijden.
De Heren senioren 2 staan nog steeds ongeslagen aan kop en weten met de monsterzege van afgelopen zondag aardig wat punten binnen te halen. De heren wonnen in Utrecht ook van de studenten maar dat was een zwaar bevochte overwinning. Nu was het tweede team behoorlijk op dreef. De studenten speelden ook een goede pot rugby maar kwamen niet tot scoren. Er waren een aantal mooie acties te bewonderen, zo wist Anthony Jonker o.a. te scoren vanuit een gevangen kick met een run van 30 meter, Joshua Franzen scoorde door het maken van een interceptie en ook Rohan Geuze en Ard Francke wisten de tegenstander een aantal keren op het verkeerde been te zetten en konden een try scoren. Ook in de scrums was Oemoemenoe goed op dreef. Een aantal keren werd zelfs de scrum van de tegenstander gewonnen ook wisten de voorwaartsen met gedegen werk de bal keer op keer in bezit te houden en zo flink wat meters terrein te winnen. Bart Klemann, Mitchel van Eekelen , Chiel van Belzen en Jose Garcia weten allen vanuit een voorwaartsen actie te scoren. Eindstand 114-0. De Heren 2 moeten nog vijf competitie wedstrijden spelen maar hebben nu al een grote voorsprong op de rest van de poule. Volgende week speelt de ploeg in Kapelle tegen Sparta.