Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht.
Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht. Foto:

AGENDA

Woensdag 4 maart

Jean Monnet Lezing

19:30 | Oude stadhuis

Op het tankstation, in de bouwmarkt, bij de kassa van de supermarkt, op het treinstation – overal moeten we de verleiding van smakelijk en goedkoop eten en drinken proberen te weerstaan. Epidemioloog Joreintje Mackenbach legt uit hoe onze voedselomgeving onze eetkeuzes beïnvloedt en op welke manieren we deze omgeving weer gezonder kunnen maken. University College Roosevelt nodigt u uit voor deze tweede lezing in de serie over De toekomst van ons voedsel. Locatie: Oude Stadhuis, Ingang Markt, inloop met koffie en thee vanaf 19.00. Toegang gratis. Graag aanmelden via reception@ucr.nl

Donderdag 5 maart

Digicafé

11:00 | Dorpshuis Nimmerdor

Heeft u vragen over uw smartphone, tablet of laptop? Loop dan eens binnen bij het DigiCafé. Meer weten over beveiliging, e-mailen of apps? De vrijwilligers van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland zijn aanwezig om antwoorden te geven en te helpen. Neem uw eigen apparaat mee naar het DigiCafé. Op donderdag 5 maart bent u van harte welkom bij het DigiCafé in Nimmerdor, Bakkersland 29 te Grijpskerke. Vrije inloop tussen 11.00 tot 12.30 uur. Graag van tevoren opgeven via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl. Toegang is gratis.

Vrijdag 6 maart

DigiSteun Punt in Dauwendaele

10:00 | Pennywafelhuis

Wij helpen u met o.a: Leren omgaan met Whatsapp. Toegang tot internet en DigiBewust het internet op. Samen aan de slag met social media – online contact. Digitaal contact leggen en onderhouden met organisaties en overheid. Eenvoudige uitleg over het gebruik van DigiD. Heeft u zelf een telefoon, tablet, iPad of laptop? Neem die dan zeker mee. Zonder eigen apparaat bent welkom. DigiSteun Punt locatie Pennywafelhuis, Meanderlaan 184, 4337 TJ Middelburg, 10:00-11:30 uur. Vragen: 0113- 745950 (spreek duidelijk uw naam + telefoonnummer in); support@digisteun.nl; www.digisteun.nl/digisteundesk/

Concert EMM

19:30 | De Zandput

Vrijdag 6 maart vindt het jaarlijkse zaalconcert van Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht in Serooskerke plaats in dorpshuis de Zandput. Optredens zijn er van de Slagwerkgroep, (dirigent Dennis de Visser), het Veers Leerlingenorkest, (dirigent Petra van Antwerpen) en de Fanfare (dirigent Gerrit-Jan Verhage). Het programma bestaat onder andere uit musicalmuziek, marsen en golden oldies. Alles in het thema van dit concert: “Radiostilte”.

Info-avond Velt en Cityseeds

19:30 | Grand Café Willem/Hof van Buren

Velt afdeling Zeeuwse Eilanden en CitySeeds Middelburg organiseren op 6 maart een informatie-avond met als thema: 'Hoe zorgen wij goed voor de aarde?'. Met medewerking van: Adwin Dekker, biologische boer en eigenaar Bioduin, Marieke Engelsman van Hof ter Linde: Permacultuurtuinen en Voedselbos, Jaap Flohil, volkstuinder CitySeeds vertelt over zijn bezoek aan een van de bekendste permacultuurtuinen in Europa: Le Beq Hellouin. Locatie: Grand Café Willem, Oranjelaan 17, Middelburg. Tijd: vanaf 19.30 uur. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage welkom. Boekenstand van Velt en Info van CitySeeds aanwezig.

Muziekquiz Griffioen

20:00 | Wijkgebouw Griffioen

De Griffioenmuziekquiz, van Stichting Griffioen "De Wijk" is uitgegroeid tot een succesformule die op vrijdag 6 maart een vervolg krijgt. De quiz met uitdagende, grappige, emotionele, en breinbrekende vragen voor de muziekkenner, de leek en de gezelligheidsspeler. Iedereen die zelfstandig of in groepsveband wil meespelen is welkom. Ruim 60 beeldfragmenten over 6 decennia, zullen over de deelnemers worden uitgestort en iedere laatste vraag van de 5 ronden zal door de band Smout live worden uitgevoerd. Deelnemers adviseren wij om tijdig aanwezig te zijn omdat er altijd veel belangstelling is. Deelname/toegang is gratis en we starten om 20.00 uur aan de Griffioenstraat 44 te Middelburg.

Lezing De Paradijsvogel

20:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Op vrijdag 6 maart organiseert het Lectorium Rosicrucianum in de bibliotheek van Zeeland een lezing met schrijfster Ankie Hettema over haar nieuwe boek De Paradijsvogel en andere mythische dieren. De lezing begint om 20.00 uur. Toegang gratis. ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, Middelburg, www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom.

Zaterdag 7 maart

Rommelmarkt

8:00 | Vismarkt

Rommelmarkt op de Vismarkt te Middelburg, op de eerste zaterdag van de maand, vanaf 7 maart t/m 5 december, van 8.00 uur tot 16.00 uur. Toegang gratis. Voor meer informatie en/of reservering schetsmarkten@zeelandnet.nl en/of 0118-624736. Facebook https://www.facebook.com/Snuffelmarkt-Middelburg-996673097089555/

Repair Café

10:00 | De Kruitmolen

Zaterdag 7 maart houdt Stichting Repair Café Middelburg een bijeenkomst. Hier repareren wij diverse spullen zoals, kleding, laptops, tablets, fietsen, (elektrische) apparaten en alles wat u kunt dragen. Geen witgoed! Heeft u kapot tuingereedschap bijvoorbeeld een hogedrukreiniger of er mist een schroef in uw schep? Onze reparatie vrijwilligers helpen u graag. Wij rekenen geen uurloon wel vragen wij kosten voor gebruikt materiaal. Donaties zijn altijd welkom! Wij zijn aanstaande zaterdag open van 10:00 tot 14:00 bij Bowling en Partycentrum "De Kruitmolen" aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.

Soepmaaltijd

17:00 | Hofje onder den Toren

Vanaf zaterdag 7 maart organiseert het Hofje onder den Toren in Middelburg iedere eerste zaterdag van de maand een goed gevulde soepmaaltijd. Vanaf 17 uur is iedereen welkom; de avond duurt tot ongeveer 19 uur. Schuif gerust vrijblijvend aan, voor een goed gesprek, een gezellige maaltijd of zomaar een geschikte gelegenheid. Hofje onder den Toren Middelburg ingang achter Hema). info: hofjemiddelburg.nl (0118-436609).

Koorconcert Jigdaljahu

20:00 | Nieuwe Kerk

Christelijk Koor Jigdaljahu - onder leiding van Bert Noteboom - geeft op zaterdag 7 maart een koorconcert in de prachtige Nieuwe Kerk (onder den toren 1, Middelburg). Samen met hun vaste begeleiders Marco den Toom (orgel) & Lennart Moree (piano) hopen ze een afwisselend programma te brengen. Van prachtige Psalmbewerkingen, Engelse hymnes, klassiek werk tot nieuw gecomponeerde stukken. Het thema van de avond is: Groot is Uw trouw! Reserveren kaarten via www.jigdaljahu.nl. Kerkdeuren open om 19.30u; 20.00u start het concert officieel.

Concert Cantus Choralis

20:00 | Koorkerk

Op 7 maart geeft kamerkoor Cantus Choralis onder leiding van Aleida Post haar eerste concert. Het thema is “In The Heart,” met een programma bestaande uit vocale muziek van Pärt en Palestrina, aangevuld met pianostukken van Debussy, Messiaen en Franck, uitgevoerd door Rutger de Ronde. Als gastsolist zal mezzo-sopraan Hanna de Bruin Pärts My heart’s in the Highlands zingen, begeleid op orgel door Martin van der Bent. Locatie: Koorkerk, Middelburg. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: gratis, collecte bij de uitgang.

Bingo

14:30 | Wijkpost Bastion

Zaterdag 7 maart organiseert Activiteitenvereniging Het Bastion de maandelijkse bingo. Start 14.30 uur, deur geopend vanaf 13.45 uur. Er zijn 8 ronden bingo en een loterij. Het adres is Bastion 40, 4331 TH te Middelburg.

Uitvoering Luctor et Emergo

19:30 | dorpshuis de Soute Schakel

Zaterdag 7 maart presenteert muziekvereniging Luctor et Emergo Zoutelande haar jaarlijkse uitvoering in het dorpshuis de Soute Schakel aan de Westkapelseweg in Zoutelande. De uitvoering staat dit jaar in het thema 'Heroes' en Luctor et Emergo zal onder leiding van hun dirigent Junior Huigen de avond vullen met heroïsche muziek. Ook zal deze avond het Veers Leerlingen Orkest een paar muzikale werken ten gehore brengen! De avond begint om 19:30 uur en de zaal is open om 19:00 uur.

Schenk boeken aan Koorkerk