Leden van Papillon hebben zin in de show. FOTO PAPILLON
Leden van Papillon hebben zin in de show. FOTO PAPILLON Foto: Papillon

Papillon maakt show met liedjes van Bløf

MIDDELBURG – Een musical met covers van Bløf in de hoofdrol, Zeeuwser wordt het niet. Musicalgroep Papillon schreef een modern liefdesverhaal, zocht er nummers van de Zeeuwse band bij en ging samen met een nieuwe regisseur en choreograaf en vaste dirigent aan de slag. Vrijdag 20 maart gaat de show in première.

DOOR DANIËL WISSEL


Paulien van Nijf is een van de 25 leden van Papillon en kwam in de zomer van 2018 met het idee om een script te schrijven met nummers van Bløf. Dat idee viel onder andere bij Ilse Strobos en Kathleen van Beeck in goede aarde en zo was het idee voor de musical ‘Liefs uit Londen’ geboren. "Anders dan normaal hebben we dit stuk helemaal zelf gemaakt", vertelt Strobos. "Dans, toneel en zang versterken elkaar. Voor het eerst zingen we allemaal nummers van één artiest en werken we met een band. Dandelion speelt alle nummers live, dat is echt heel gaaf. Aan de reacties in de zaal merk je meteen of we knallen!"

Kroon
Volgend jaar bestaat Papillon vijftig jaar. Deze show moet de kroon op het werk worden. Na een jaar hard werken, worden de puntjes nu op de ‘i’ gezet. "Als we een show doen, doen we het goed. Een jaar lang hebben we keihard gewerkt en nu mogen de mensen gaan genieten." Het verhaal gaat over twee beste vriendinnen, die verliefd zijn op elkaar. "Ze hebben allebei een verschillende achtergrond met de daarbij horende problematiek." De verhaallijn is een bewuste keuze volgens Van Beeck. "Het is een nieuw en actueel thema."
De groep repeteert drie uur per week, één dag per maand de hele dag, maar het is vooral thuisstudie om alle liedjes en teksten in het hoofd te krijgen. Ook kleding en decor regelt Papillon zelf. Allemaal om de toeschouwers te trakteren op een ‘feest der herkenning’. "Het wordt een show vol emotie en humor."

'Kroon op
50 jaar werk'

Welk gevoel moet blijven hangen na afloop? "Het moet natuurlijk een leuke avond zijn, het is een feelgood-musical. Maar we hopen dat de mensen ook gaan nadenken over het thema."

Bløf
Bezoekers van de show lopen misschien leden van Bløf tegen het lijf, want de band is niet alleen om goedkeuring gevraagd voor de musical. "We hebben ze uitgenodigd, dus het zou heel leuk zijn als ze in de zaal zitten!" Zenuwen hebben de spelers van Papillon nog niet, maar die borrelen wel op als ze op het podium staan. Ze kunnen niet wachten.
‘Liefs uit Londen’ speelt vijf keer in het Arsenaaltheater in Vlissingen. Meer informatie:
musicalgroeppapillon.nl/tickets.[l]