Scrum in de wedstrijd van de cubs. FOTO CHRISTIAN SANDERSE
Scrum in de wedstrijd van de cubs. FOTO CHRISTIAN SANDERSE Christian Sanderse

Winst Heren 2, de Junioren en de Cubs Oemoemenoe

MIDDELBURG - De jongste jeugd hadden een extra training om zich zo alvast een beetje voor te kunnen bereiden naar de volgende leeftijdsgroep. De mini’s waren in Tilburg en Heren 2 en de cubs staan nog ongeslagen aan kop en ook de Junioren wonnen hun wedstrijd.

Het lijkt nog wat vroeg in het seizoen maar om sommige spelers alvast een beetje te laten wennen aan een oudere leeftijdsgroep, konden ze nu al een keer meetrainen met die oudere groep.

De turven waren in Tilburg voor een wedstrijd en hadden het prima naar hun zin.

De cubs kwamen in actie in Driebergen om te spelen tegen de Pink Panthers. Ze komen voor te staan met 0-21 wanneer ook de tegenstander een try weet te drukken. Maar bij die ene try voor de Pink Panthers blijft het. Bij rust staat de teller al op 35 punten. In de tweede helft worden er nogmaals vijf tries gescoord. De cubs staan nu vierde in de Bowl , poule C, tweede fase. Zij spelen volgende week thuis tegen de nummer 1 van de poule, HRC 4.

De Junioren presteren goed. Zij speelden thuis tegen Breda en blijven ook ongeslagen aan kop. Eindstand 45-0. Ze moeten nog 1 wedstrijd spelen, volgende week in Goes tegen Tovaal.

Op 28 maart wordt de shield halve finale gespeeld tegen het clusterteam SBN. Dit wordt in ieder geval een uitwedstrijd omdat dit team een hoger doelsaldo heeft weten te behalen.

Heren 2

Het tweede heren team won met ruime cijfers van Sparta. Het veld en weersomstandigheden waren uitstekend en het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Sparta staat bekend om haar zware voorwaartsen pack en met een aantal spelers op een nieuwe positie was het plan om de eerste 20 minuten van de wedstrijd te gebruiken om het game plan goed neer te zetten. Sparta was goed op dreef en maakten een aantal goede breaks. Ze wisten echter keer op keer net niet tot scoren te komen. Maar ook Oemoemenoe komt niet tot scoren, pas op het einde van de eerste helft weet Danny Minderhoud vanuit een goede pass de try te drukken. De daarop volgende tries lieten niet lang meer op zich wachten. Reweti Montgomery, Niels de Wolf e Jordon Tjonkofat scoorden de tries. Jeroen Klemann benutte de conversies. Ruststand 0-24. In de tweede helft waren de heren nog meer gemotiveerd en konden de supporters genieten van goed voorwaartsen spel en een aantal mooie acties van de driekwarten. Sparta wist ook eenmaal te scoren waardoor de eindstand werd bepaald op 7- 83. Komend weekend moet het team twee wedstrijden spelen.

Zo spelen ze op zaterdag in Middelburg tegen DSRC-2 en op zondag spelen ze uit tegen dezelfde ploeg. DSRC -2 in Delft. Oemoemenoe staat eerste in de vierde klasse cup poule west. DSRC-2 staat tweede.

Het belooft dan ook een mooi en spannend rugbyweekend te worden voor het tweede heren team.