Boeken inleveren in de Koorkerk in Middelburg op vrijdag 13 maart.
Boeken inleveren in de Koorkerk in Middelburg op vrijdag 13 maart. Foto:

AGENDA

Vrijdag 13 maart

Brei of verf je mee?

9:30 | Hof 't Seijs

Welzijn Middelburg doet mee aan NLdoet en zoekt vrijwilligers die kunnen breien, voor een gezellige brei ochtend voor het goede doel, in Hof 't Seijs in Middelburg op vrijdag 13 maart van 9.30 tot 11.30 uur. Ook gezocht: NLdoet vrijwilligers die op 14 maart tussen 12 en 17 uur willen meehelpen met verven in Jeugdcentrum de Poort. Aanmelden kan via www.nldoet.nl of bel naar 0118-727029.

Schenk uw boeken aan de Koorkerk

10:00 | Koorkerk

Voor onze komende boekenmarkt vragen wij boeken in nette, goed verkoopbare staat. Als richtlijn kunt u aanhouden: zou ik dit boek zelf zo nog willen kopen? Schoolboeken, studieboeken, encyclopedieën, bibliotheekboeken, woordenboeken, atlassen, Readers Digest (Het Beste), kapotte boeken en tijdschriften liggen slecht in de markt, daarom kunnen wij deze niet innemen. U kunt uw boeken t/m 24 april elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur inleveren in de Koorkerk, Onder den Toren, Middelburg. Meer informatie: www.koorkerk.nl/actueel/nieuws.htm of stuur een mail naar boekenmarkt@koorkerk.nl.

DigiSteun Punt in Dauwendaele

10:00 | Dauwendaele

Jong en oud; bij ons kunt u altijd met uw digitale hulpvraag terecht, iedere vraag telt! Wij bieden een 1 op 1 begeleiding in een laagdrempelige, veilige en gezellige omgeving. Door samen met u praktisch aan de slag te gaan, helpen onze DigiMaatjes u verder digitaal op weg. Heeft u zelf een telefoon, tablet, iPad of laptop? Neem die dan zeker mee. Zonder eigen apparaat bent u uiteraard ook van harte welkom. Voor vragen kunt u contact op nemen met onze DigiSteun Desk:T: 0113 - 745950 (spreek duidelijk uw naam + telefoonnummer in); support@digisteun.nl; www.digisteun.nl/digisteundesk/

Toneel in Vergulde Baars

20:00 | Wijkgebouw de Vergulde Baars

Toneelvereniging Serooskerke speelt op vrijdagavond 13 maart vanaf 20 uur het blijspel “Geen familie..... dan maar een goeie buurvrouw!”, geschreven door A.J. Vellinga. Dit belooft veel plezier. Het optreden is in de Vergulde Baars, Baarsjesstraat 42, 4335 HL Middelburg.

Zaterdag 14 maart

Lancering Klarenbeek Actief

14:00 | CBS Acaciahof

Wijkvereniging Klarenbeek (Middelburg) is in een ander jasje gestoken en heet vanaf nu: Stichting Klarenbeek Actief. De opzet is zoals vanouds: we organiseren leuke activiteiten voor onze wijkbewoners. Tussen 14:00 en 16:00 uur bent u van harte welkom bij CBS Acaciahof, Generaal Hakewill Smithlaan 9 te Middelburg. Er zullen tevens voor de kinderen een aantal activiteiten zijn waarvoor een geringe vergoeding wordt gevraagd. Als u direct donateur wordt kunt u gratis deelnemen aan de activiteiten. Ook zullen we onze nieuwe naam en logo op ludieke wijze onthullen.

Uitverkoop winterkleding

9:00 | Woord en Daad

Na de voorjaarsvakantie tijd voor de zomercollectie! Van 2 t/m 13 maart rekenen we halve prijzen voor alle winterkleding en schoeisel in het Winkeltje van Woord en Daad. Op zaterdagmorgen 14 maart mag elk kledingstuk voor slechts 1 euro weg. De opbrengst is voor ondersteuning van agrariërs in Sierra Leone. Woensdag 11 maart is de winkel gesloten.

Bingo

20:00 | Wijkgebouw Palet

Bingo wijkcentrum Palet Middelburg-zuid, zaterdag 14 maart, aanvang 20.00 uur. U bent van harte welkom in wijkcentrum Palet, Johan van Reigersbergstraat 2, Middelburg-zuid.

Zondag 15 maart

Instapdienst in Oostkapelle: wachten op...

10:00 | Zionskerk

Zondag 15 maart wordt er om 10.00 uur een kerkdienst gehouden in de Protestantse Zionskerk aan de Duinweg 36A in Oostkapelle die voorbereid is door gemeenteleden. Het thema van de dienst is "wachten op...". Samen dachten ze na over het thema. Waar wacht jij eigenlijk op? Wellicht dat God op jou wacht! We luisteren naar mooie muziek of zingen zelf mee en krijgen hopelijk nieuwe inzichten. Iedereen welkom vanaf 9.30 uur. www.pgoostkapelle.nl.

Openhuisdienst

13:00 | Nieuwe Kerk

Less is more! – dat is het thema van de Openhuisdienst op zondag 15 maart om 13.00 uur in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Inspiratie & ontmoeting voor alle leeftijden. Voorganger ds. Jan Nauta, muziek door het combo van de Nieuwe Kerkgemeente. Wees op tijd, want vóór de dienst is er koffie & thee, vanaf 12.30 uur.

Stadswandeling

14:00 | De Drvkkery

Zondag 15 maart vertelt acteur Johannes van theatergezelschap Stadsavonturen de mooiste en spannendste verhalen uit de geschiedenis van Middelburg. Tijdens de StoryTrail stadswandeling neemt hij zijn publiek terug naar het diepe donkere stadsverleden. Een Middelburgse stadswandeling met Johannes is een bijzondere belevenis. Verhalen die de mensen elkaar al eeuwenlang hebben doorverteld, brengt hij op meesterlijke wijze tot leven. Een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud. De StoryTrail stadswandeling Middelburg begint op zondag 15 maart om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling-middelburg.

China, vriend en/of vijand

14:00 | De Drvkkery

Op zondag 15 maart (aanvang 14.00 uur) zal Oscar Garschagen, 10 jaar NRC-correspondent in Shangai, ons de gehele middag inzicht komen verschaffen in die bijzondere, zo totaal andere Chinese wereld. Hoe moeten wij ons in het Westen opstellen om toch nog mee te tellen op het wereldtoneel. Om door China nog als partner met enig gewicht geaccepteerd te worden? Hoe Xi's China tegemoet te treden zonder onze eigen waarden te vergeten? Met ontzag voor hun prestaties, groei en bijzondere cultuur, met interesse voor en vraagtekens bij hun andere ideeën over democratie, mensenrechten en samenleving. Deze middag van de 15e maart 2020 maken we kennis met die totaal andere wereld. Nu dus ook met een extra invalshoek met betrekking tot de bestrijding van het Corona-virus. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Drvkkerij, Markt 51, Middelburg of via de website, www.de-drukkerij.nl onder 'ticketverkoop'. Indien voorradig ook nog aan de zaal.

Bijzondere kerkdienst

14:30 | Torenkerk

Op zondag 15 maart zal er weer een bijzondere kerkdienst worden gehouden, dit wordt georganiseerd voor en met mensen, met en zonder beperking. Deze dienst vindt plaats in de Torenkerk In Gapinge, m.m.v. koor "Veere" uit Veere. Voorganger ds. Gerrit Klein uit Veere. Aanvang 14.30 uur. Iedereen is weer hartelijk welkom namens de Commissie Bijzonder kerkenwerk Walcheren.

Bach in Veere

16:30 | Kleine Kerk

Op zondag 15 maart om 16.30 uur worden tijdens een cantatedienst in de Kleine Kerk Veere door het Bachkoor Middelburg en het barokorkest Aspetti Musicali o.l.v. Ludo Claesen enkele bijzondere werken uitgevoerd. Zo worden het motet: Jesu meine Freude (BWV 227) van J.S. Bach, Der Herr ist mit mir (BuxWV15) van D. Buxtehude en Immortal Bach van K. Nystedt ten gehore gebracht. Toegang is gratis; collecte bij de uitgang. www.bachkoorbwv.nl.

Maandag 16 maart

Literaire leesclub

15:30 | De Drvkkery

In Middelburg start een literaire leesclub. In De Drvkkery is op maandagmiddag 16 maart een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om samen moderne literatuur te gaan lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers van literatuur. De startbijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met De Drvkkery. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Er worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Meer informatie op www.senia.nl. Aanvang 15.30 uur. Aanmelden hoeft niet.

Dinsdag 17 maart

Ledenvergadering Beatrix

19:30 | De Zandput

Op dinsdag 17 maart bent u van harte welkom op de jaarlijkse ledenvergadering van de Oranje vereniging Beatrix in Serooskerke. Aanvang 19.30 uur, in de Zandput 5 te Serooskerke.

Woensdag 18 maart

Moadiem cursus

19:30 | Messiaanse gemeente Zeeland

Na het succes van de kesjer cursus, willen we in maart starten met de moadiemcursus. De Moadiemcursus behandelt de Feesten van de Eeuwige volgens de Tenach (O.T.), Briet haChadasja (N.T.), de profetische betekenis en hoe je ze praktisch kan vieren. De cursus is met name bedoeld voor een ieder die zich willen verdiepen in de Hebreeuws-Joodse oorsprong van het geloof, de Bijbelse Feesten en het belang van deze Feesten. De cursus start op 18 maart in de Messiaanse Gemeente Zeeland, Noordweg 372, Middelburg (Sint Laurens). Inschrijven kan via www.messiaanszeeland.nl.

Lezing Zeeuwse Kaapvaart

20:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

De Heemkundige Kring Walcheren houdt op woensdag 18 maart een lezing over de Zeeuwse Kaapvaart tijdens de Vierde Engelse Ooorlog (1780-1784). Johan Francke, de auteur van het boek "Niet uijtgevaren om landen te besien" heeft zich verdiept in alle aspecten van de kaapvaart tegen de Engelsen in deze periode. De lezing vindt plaats in het Betje Wolff Auditorium in de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg, aanvang 20.00 uur. Toegang voor leden van de Heemkundige Kring is gratis, niet leden betalen kleine bijdrage.

Startbijeenkomst literaire leesclub in Middelburg.
Bach in Veere.