De Nieuwe Kerkgemeente.
De Nieuwe Kerkgemeente.

Diensten Nieuwe Kerkgemeente
afgelast wegens coronavirus

MIDDELBURG - De Nieuwe Kerkgemeente in Middelburg volgt vanzelfsprekend het advies van de rijksoverheid om tot en met 6 april alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Ook als dat om kerkdiensten gaat.

Dit betekent dat er geen openbare erediensten worden gehouden. Alle geplande diensten in de Nieuwe Kerk vervallen, dus ook de openhuisdienst en het stadsgebed.

Op zondagmorgen om 10 uur zal er in de Nieuwe Kerk een kleinschalige viering plaatsvinden waarbij uitsluitend voorganger, organist, dienstdoend ambtsdragers en enkele zangers/zangeressen aanwezig zijn. Deze viering zal worden uitgezonden via de Kerkomroep.

In de veertigdagentijd zijn de diaconale collecten bestemd voor verschillende projecten van Kerk in Actie. De diaconie doet een beroep om allen om giften de komende weken over te maken, zodat de allerarmsten niet (extra) te lijden hebben door de uitbraak van het virus.

Uitvaarten
Ook voor uitvaarten zal de restrictie van 100 aanwezigen worden gehanteerd. Bij meer bezoekers kan eventueel een beeldverbinding met het Hofje onder den Toren worden opgezet.

De inloop in het Hofje onder den Toren, maaltijden en andere activiteiten met een open karakter komen voorlopig te vervallen.

Met deze maatregelen wil de Nieuwe Kerkgemeente optimale veiligheid bieden aan alle gemeenteleden en waar mogelijk meewerken om de verspreiding van het coronavirus te beperken. [l]