Nipte overwinning van Aagtekerke 1 op Souburg

MIDDELBURG - In de voorlaatste ronde van de damcompetitie behield het zestal van Aagtekerke 1 zijn titelkansen door Souburg met 7-5 te verslaan.

Paul Sterrenburg en Pim Filius maakten het elkaar niet al te moeilijk en kwamen na de vereiste 40 zetten remise overeen. Rinus Provoost kreeg een Roozenburg-opstelling op het bord die er voor hem als aanvallende partij veelbelovend uitzag. Na 20 zetten zag zijn tegenstander, Jan Grim, een combinatie naar dam over het hoofd en na nog een tiental zetten kon Rinus de felicitaties van zijn tegenstander in ontvangst nemen. Een kostbare overwinning naar later bleek want alle andere partijen eindigden in remise. Arie den Hollander en Piet Allaart speelden een partij zonder fouten, David Bosselaar bereikte een voordeeltje maar het was te weinig voor de winst. Rinus de Smit bereikte na een positionele fout van Ton Oosthoek een goede uitgangspositie. Toen Rinus echter zelf een verkeerde voortzetting koos waren de winstkansen verkeken. Oosthoek wikkelde met een combinatie naar dam in één klap af naar remise. Frans Blaas mocht van geluk spreken dat Jouke van ’t Padje een damcombinatie verkeerd taxeerde en achterwege liet. De computeranalyse toonde aan dat dit winnend voordeel opleverde. Daarna liep de partij vlot remise.

De uitslagen

1. Arie den Hollander-Piet Allaart 1-1, 2. Paul Sterrenburg-Pim Filius 1-1, 3. Frans Blaas-Jouke van ’t Padje 1-1, 4. Rinus Provoost-Jan Grim 2-0, 5. David Bosselaar-Erik Frederiks 1-1, 6. Rinus de Smit-Ton Oosthoek 1-1, eindstand 7-5.

Aangezien ook medekoploper Middelburg de wedstrijd tegen Tholen/DSVF won moet de laatste ronde de beslissing brengen.

Onderlinge competitie

Er werden 2 wedstrijden gespeeld. Jo Houmes en Jaap Verstraate deelden de punten en Louis Kesteloo won van Louw Walraven. Uitslagen: Jo Houmes - Jaap Verstraate 1-1, Louw Walraven – Louis Kesteloo 0-2.

Seniorendammen

In Sint Philipsland werd donderdagmiddag de laatste seniorenmiddag van het seizoen gespeeld. Met 21 deelnemers een goed bezocht toernooi waar 8 ronden sneldammen op het programma stond. Winnaar werd Theo Voorspuij uit Gorinchem met 15 uit 8, 2. Aart Slager 14, 3. Peter Schunselaar 13, 4. Rinus Provoost 10, 13. Frans Blaas 8, 16 Jo Blaas 7, 17 Jaap Verstraate 6.

Damagenda

In verband met het coronavirus zijn er tot en met 31 maart geen wedstrijden en ook de clubavonden in Aagtekerke zijn afgelast.[l]