Burenhulp tijdens Corona-maatregelen

VEERE - Mensen staan voor elkaar klaar! Vanwege het coronavirus gelden er regels die de bewgingsvrijheid van mensen beperken.

Kwetsbare mensen kunnen daardoor wel een helpende hand gebruiken bij de dagelijkse dingen zoals boodschappen halen. De meeste hulp ontstaat spontaan. Familie, vrienden en buren staan voor elkaar klaar en dat is hartstikke mooi!

Weet je niet hoe je aan hulp kunt komen, of waar jij je hulpaanbod kenbaar kunt maken? Dan kunnen wij je helpen!

Je kunt je aanmelden bij Burenhulp, een laagdrempelige, lokale hulpdienst in alle dertien Veerse kernen. Burenhulp brengt mensen die hulp nodig hebben en vrijwilligers bij elkaar. Iets wat nu urgenter is dan we ooit hebben meegemaakt!

Je kunt bij burenhulp terecht voor hulp bij boodschappen of medicijnen halen, of voor een (telefonisch) praatje en luisterend oor.

Hulp die niet dringend is (zoals klusjes in de tuin) doen we op dit moment even niet. Onze vrijwilligers houden afstand om het voor iedereen veilig te houden, maar de hartelijkheid is er niet minder om.

Doe mee
Doe je mee met Burenhulp? Stel je vraag of biedt je hulp aan op www.welzijnveere.nl/vrijwilligers/burenhulp. Je kunt ook bellen naar 0118-583687 of een mail sturen naar info@welzijnveere.nl. Ook buitenom Burenhulp is er een hoop mogelijk! In veel kernen ontstaan nieuwe initiatieven om elkaar te helpen. Ook ondernemers kunnen helpen bij het brengen van boodschappen of maaltijden. Informeer eens bij de dorp-/stadsraad, bij de lokale ondernemers en houdt de sociale media (Facebook en Instagram) in de gaten om op de hoogte te blijven. Zit je met andere vragen, weet je niet waar je terecht kunt of wil je eens sparren over jouw goeie idee voor de buurt? Bel of mail dan met Welzijn Veere. Op onze website vind je de contactpersoon van jouw kern: www.welzijnveere.nl [l]