Het gedicht van Anneke Schenk.
Het gedicht van Anneke Schenk. Foto:

Poëzie in Middelburgse binnenstad

MIDDELBURG - Op de eerste zondag van de maand, tijdens de Kunst- en Cultuurroute, kan het publiek laagdrempelig kunst kijken in Middelburg. Onder deze vlag vallen naast een dertigtal galeries, ateliers en musea ook de zogenaamde ‘Sprekende Gevels’.

‘Sprekende Gevels’ biedt poëzie van Zeeuwse dichters op gevels van veelal historische panden in de binnenstad van Middelburg. “Aangezien vanwege het coronavirus niet alle galeries open zijn tijdens de Kunst- en Cultuurroute van zondag 5 april, is een wandeling langs de meer dan twintig gevels met poëzie een aanrader”, aldus de organisatie van de maandelijkse route.

Poseidon

Het overkoepelende thema van de gedichtenreeks is: ‘Mensen, Zee en Land’. “Geniet tijdens uw voorjaarswandeling van de inspirerende gedichten.” Naast hedendaagse Zeeuwse dichters zijn er ook enkele gedichten te lezen van reeds overleden poëten, zoals van P.C. Boutens: de laatste twee strofen van het gedicht ‘De wolken spiegelen’ aan de Bleek 8. Van Martinus Nijhoff zijn er twee strofen uit het gedicht ‘De soldaat en de zee’ te lezen in het Hofje bij de Stadsschuur. Van J.C. van Schagen zijn er 3 haiku bij de kiosken op de Markt en van Hans Warren is ‘Poseidon’ te lezen, op de hoek Brakstraat/Rotterdamse kaai.
De stadswandeling is op eigen gelegenheid te maken. De route is te downloaden via www.kunstroutemiddelburg.nl. Onder het kopje ‘download’ staat ‘Wandelkaart Sprekende Gevels’.[l]