Veere doet wat ze kan, maar rekent op financiële klap

DOMBURG - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veere weet zeker dat het coronavirus gevolgen heeft voor de gemeentelijke begroting.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Dat heeft het bestuur geantwoord op vragen van de SGP/ChristenUnie, VVD en Lijst van Kervinck. De drie oppositiepartijen verweten het college van burgemeester en wethouders ‘oorverdovend stil’ te zijn over de maatregelen en gevolgen van de coronacrisis.

Ja, het college weet dat de gevolgen groot zijn als er vakantieparken dicht moeten, maar de 'volksgezondheid is leidend'. Minder toeristenbelasting heeft zijn weerslag op de begroting. “Maatregelen zullen wij in een openbaar debat bespreken”, zeggen burgemeester en wethouders op de vraag wat zij gaan doen aan dat tekort. Kort na het antwoord op de vragen volgde een memo met maatregelen voor de korte en lange termijn. De Veerse coalitie wees daarin op de belastingmaatregelen die al zijn genomen. Ook is er vrijdag door de drie Walcherse gemeenten en Orionis Walcheren een noodloket geopend voor ondernemers. De medewerkers zijn telefonisch bereikbaar via 0118-433990 voor alle vragen die ondernemers hebben. Het Veerse college inventariseert verder welke plannen momenteel kunnen worden uitgevoerd. Voor de zomer wil ze met een lijst komen van projecten die door kunnen gaan.[l]