Afbeelding
Foto: Bibliotheek

Tip van de bibliotheek

GOES - De Zeeuwse bibliotheken zijn voorlopig dicht vanwege de coronacrisis. De instellingen hebben echter veel online diensten, die ook nu ‘gewoon’ beschikbaar zijn. Elke week geven de medewerkers een online tip. De tweede tip gaat over de online bibliotheek en de Voorleeshoek.

Je houdt je aan de voorschriften en blijft zoveel mogelijk thuis. Maar hoe kom je aan nieuwe boeken als je je boekenkast al hebt uitgelezen en de bibliotheek gesloten is? Voor jou is er de online bibliotheek.

In de online bibliotheek op www.onlinebibliotheek.nl vind je e-books en luisterboeken voor jong en oud. De e-books lees je op je e-reader, tablet, telefoon of laptop, de luisterboeken beluister je via een app op je tablet of telefoon. Je moet wel lid zijn van de bibliotheek. Nog geen lid? Ga naar de website van jouw bibliotheek en meld je aan. Meer informatie is te vinden op www.dezb.nl en www.bibliotheekoosterschelde.nl.

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek is een digitaal hoekje op de tablet, telefoon of computer waar kinderen van nul tot tien jaar filmpjes bekijken en even heerlijk weg kunnen dromen. De filmpjes zijn combinaties van spannende verhalen, leuke prenten en mooie muziek. Elke week worden er vier nieuwe filmpjes geplaatst. Log in met je Bibliotheekaccount. Geen lid van de Bibliotheek? Meld je aan! De Voorleeshoek is tijdelijk toegankelijk voor iedereen. Zie www.devoorleeshoek.nl/scholendicht.[l]