Gelegenheidsensemble Luctor et Emergo 2017.
Gelegenheidsensemble Luctor et Emergo 2017. eigen archief

Luctor et Emergo verzorgt 'Paasconcert' voor ouderen in tijden van de Corona-crisis

ZOUTELANDE - Op zondagochtend 12 april, Eerste Paasdag, zal een gelegenheidsensemble van de Chr. Muziekvereniging Luctor et Emergo uit Zoutelande een miniconcert verzorgen in het woonzorgcentrum de Tienden te Zoutelande.

Het miniconcert van circa een half uur zal enkel te beluisteren zijn voor de (oudere) inwoners van het woonzorgcentrum. Op deze manier wil de muziekvereniging in deze tijden van crisis een muzikaal lichtpuntje brengen binnen haar eigen dorpsgemeenschap. Met name voor diegene voor wie juist nu het gevoel van gemeenschap ontbreekt en zo belangrijk is. Het concert is geheel opgezet in lijn met de vigerende richtlijnen rondom het corona-virus en is afgestemd met alle bevoegde instanties. Samen staan we sterk. Muziek leeft!

Achtergrond

Ook voor de amateurmuziek en blaasorkesten zijn het bijzondere tijden. Op 7 maart trapte de vereniging nog het muzikale jaar 2020 af met een bruisend jaarconcert. Daarna zou de vereniging zich gaan richten op het grote James Bond-concert dat zou plaatsvinden op 4 april met 3 andere verenigingen die allemaal onder leiding staan van onze dirigent Junior Huigen. Daaropvolgend zou de fanfare een nieuw repertoire voorbereiden voor onze zomerconcerten-reeks die ieder jaar in Zoutelande plaatsvindt. Maar helaas zijn al onze verenigingsactiviteiten en samenkomsten tot stilstand gekomen. Want, de gezondheid en veiligheid van onze leden en de mensen om ons heen staan voorop!

Echter zullen wij iedere gelegenheid die er is om onze muzikale bijdragen te kunnen leveren aangrijpen. Zeker in deze tijden van onzekerheid en eenzaamheid kan muziek de nodige verlichting bieden. En daar zetten wij ons als vereniging al bijna 100 jaar voor in.

Over Luctor et Emergo

In 2021 bestaat de Christelijke Muziekvereniging Luctor et Emergo uit Zoutelande 100 jaar! In de afgelopen jaren is het fanfareorkest gevormd door een mooie aanwas van jeugdig talent en een sterke basis van vele jaren ervaring. Onder leiding van de kersverse dirigent Junior Huigen (25 jaar) streeft Luctor et Emergo ernaar om zoveel mogelijk muzikale bijdrages te leveren in de Zoutelandse gemeenschap en daarbuiten en zich te blijven ontwikkelen richting de toekomst. [l]