Links en rechts de winnende ontwerpen van 2018. JAN DE JONGE FOTOGRAFIE
Links en rechts de winnende ontwerpen van 2018. JAN DE JONGE FOTOGRAFIE Jan de Jonge Fotografie

Vervolg op succesvolle eerste editie VERklederdrachtenshow

WESTKAPELLE - Woensdagmiddag 5 augustus komt er in Westkapelle bij het Polderhuis een vervolg op de succesvolle VERklederdrachtenshow van 2 jaar geleden. Jeanine van Marion en Jolien Sturm (Modevakschool Jolien) organiseren deze show.

Doordat de klederdracht langzaam uit het straat beeld verdwijnt op Walcheren, hadden Jeanine van Marion en Marjan Minderhoud (vrijwilligers) 2 jaar geleden de VERklederdrachtenshow opgezet in Westkapelle. Ze vonden het zonde dat deze traditie langzaam verloren ging. Een show waar de inzendingen bestonden uit eigentijdse ontwerpen van kledingstukken en creaties gebaseerd op de klederdracht of samengesteld uit traditionele Zeeuwse stoffen.

Zeeuwse streekdrachten

Tijdens deze show komen de stoffen en kledingstukken (al dan niet met een knipoog) uit de Walcherse dracht weer terug in het straatbeeld. Iedereen wordt uitgedaagd om een eigen idee uit te werken tot een (niet)draagbare creatie. Het is een ode aan de traditie en de trots waarmee vooral de vrouwen de klederdracht droegen en sommige vandaag de dag nog steeds dragen.

Informatie

Wie is er toe aan een nieuwe uitdaging waarbij er aanspraak wordt gemaakt op je creativiteit en je naai- skills, nu we verplicht zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven? Dus coupeuses, ontwerpers, studenten en iedereen die het leuk vind om met ontwerpen en kleding bezig te zijn, geef je dan nu op voor 30 april! Stuur een mail naar info@polderhuiswestkapelle.nl voor het aanmeldformulier.[l]