Monique met de trilogie in haar handen. FOTO DE DRVKKERY
Monique met de trilogie in haar handen. FOTO DE DRVKKERY Foto: De Drvkkery

Tip voor de thuislezer: 'De Cicero-trilogie'

MIDDELBURG - Het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Het personeel van De Drvkkery geeft de komende weken leestips.

Monique Eskens tipt deze week ‘De Cicero-trilogie’ van Robert Harris. “Als groot liefhebber van Robert Harris ben ik heel blij met de bundeling van zijn drie boeken over de advocaat, staatsman, filosoof en redenaar Marcus Tullius Cicero. Cicero leefde in de eerste eeuw voor Christus, in mijn ogen de meest interessante periode uit de Romeinse geschiedenis, met de overgang tussen een republiek en het keizerrijk. Hij geloofde onvoorwaardelijk in de republiek en ging tot het uiterste om deze in stand te houden, maar vond onder andere de zeer ambitieuze Julius Caesar tegenover zich. Harris neemt ons mee in deze geschiedenis door de secretaris van Cicero (Tiro) het verhaal aan papyrus toe te laten vertrouwen. Een werkwijze die voortreffelijk werkt. Het resultaat is een spannende, historische romancyclus. Geschiedenis zo beschreven dat je het idee hebt dat je erbij bent. Gegarandeerd vele uren leesplezier.”

Het boek is te koop bij boekhandel de Drvkkery op de Markt in Middelburg. Kijk voor actuele openingstijden op www.drukkerijmiddelburg.nl.[l]