Afbeelding
Foto: Bibliotheek

Tips voor jeugd en werkzoekenden

GOES - De Zeeuwse bibliotheken zijn voorlopig dicht vanwege de coronacrisis. De instellingen hebben echter veel online diensten, die ook nu ‘gewoon’ beschikbaar zijn. Elke week geven de medewerkers een online tip. Deze eerste keer gaat het over de jeugdbibliotheek en Walk and Talk.

Er is voor kinderen veel te beleven online. Denk aan e-books en luisterboeken. Ook heeft de bibliotheek programma's waarmee jongens en meiden een heleboel kunnen leren. Op www.jeugdbibliotheek.nl staan allerlei tips. Bijvoorbeeld inspiratie voor boeken en informatie voor spreekbeurten en werkstukken en karaokelezen (luisteren met ondertitels) voor kinderen die lezen lastig vinden. Speciaal voor de allerjongsten zijn er voorleesfilmpjes.

Werk

Wie op zoek is naar (ander) werk kan af en toe wat tips gebruiken. De bibliotheken helpen mensen bij hun zoektocht.

In de maand april kunnen werkzoekenden op woensdag tussen 14.30 uur en 16.00 uur deelnemen aan de online versie van Walk and Talk. Je krijgt elke week nieuwe positieve en praktische informatie voor je zoektocht naar werk. Op http://delevendesollicitatiegids.nl staat meer informatie.

JobOn

JobOn is een landelijke community voor werkzoekenden. Of je nu een baan hebt of niet, JobOn helpt je met je volgende stap. Via online trainingen en webinars biedt JobOn inspiratie voor iedereen die een volgende stap in zijn of haar carrière wil zetten. Hier vind je diverse trainingen, zoals ‘Presenteer jezelf in een sterke pitch’, ‘Hoe verkoop je jezelf’ en ‘Solliciteren is topsport’. Meer informatie: https://jobon.nl.[l]