Sebastiaan Dekker en Linda Peene van De Zeezot. FOTO DE ZEEZOT
Sebastiaan Dekker en Linda Peene van De Zeezot. FOTO DE ZEEZOT Foto: De Zeezot

'Je mist het contact, de sfeer en hectiek'

DOOR EUGÈNE DE KOK

Vervolg van pagina drie

Hoewel het bij De Tamboer en Hildernisse redelijk doordraait mist het drietal de dagelijkse gang van zaken. "Het is anders. We missen het contact met de gasten en het gezellige totaalplaatje, zoals het bezorgen van een gezellige en fijne avond voor onze gasten." Dat hebben alle restauranthouders. "Ik verlang naar de gewone gang van zaken met onze gasten, voor mij vooral het verbale contact en de gezelligheid eromheen", zegt Sterman Piras van Silvy's gusti e sapori. "Horeca staat voor service verlenen en gastvrijheid en juist dat is niet mogelijk. Dat is wat we het meest missen. En al loopt de afhaalservice goed, het levert maar een fractie op van de gebruikelijke omzet", is Willems van Morille eerlijk. "We missen onze lieve gasten en de sociale contacten heel erg", maakt Peene van haar hart geen moordkuil. "Je mist het contact met de gasten in het restaurant, de sfeer, hectiek en de borrel achteraf als je samen een pittige avond tot een goed einde hebt gebracht", zegt Dooge van De Gespleten Arent.

Samenwerking

Joop en Michelle van Eigenwijzz denken veel aan hun gasten, maar ook aan hun personeel. "Het allermeeste missen we onze collega's met mogelijkheden waar wij mee werken." Kerkhof heeft dat ook. "De samenwerking onderling is anders, aangezien we in een kleiner verband werken. We kijken uit naar het moment dat we weer met volle dienbladen door het restaurant en over het terras kunnen vliegen, we onze gasten met een blij gezicht zien vertrekken en we zelf moe en voldaan naar huis kunnen gaan."

Al met al is het werk totaal anders. "Het is met niks te vergelijken van wat we normaal doen", vertelt Willemse van De Domburger. "Logistiek gezien is het bezorgen best een uitdaging, helemaal als je dat niet gewend bent." Hij vat samen wat iedereen denkt. "We proberen het zo vaak mogelijk te zeggen: We zijn echt enorm blij met iedereen die bestelt. Alle kleine beetjes helpen in deze tijd."[l]

Wat zijn de succesnummers op de afhaalkaarten?

De Gespleten Arent: ‘Verreweg het thuismenu van drie gangen’

Silvy's gusti e sapori: ‘Pizza La Gabri, pizza Fuoco e fiamme en Pasta al forno’

De Tamboer: ‘Spareribs, mix grill en zalm’.

Morille: ‘Het wildplukstamppotje met hert en eigen jus’

De Juf: ‘De verkoop van losse taartpunten gaat erg hard en de brownie, worteltaart en cheesecake’

De Zeezot: ‘De crunchy chicken en spare ribs zijn de hardlopers’

Eigenwijzz: ‘De spare ribs en broodje Eiggenwijzze burger met huisgemaakte friet’

De Domburger: ‘De Old Dutch en de vegetarische Portobello-burger’