De apotheek is verhuisd naar de centrale hal van ziekenhuis Adrz.
De apotheek is verhuisd naar de centrale hal van ziekenhuis Adrz. Foto:

Apotheek De Singel
verhuisd naar ziekenhuis

VLISSINGEN - Behalve het bezoekadres blijft alles bij het oude vertrouwde voor de klanten van Apotheek De Singel in Vlissingen. De apotheek is verhuisd naar de centrale hal van ziekenhuis Adrz. Deze locatie aan de Koudekerkseweg biedt naast een gloednieuwe inrichting nog een noviteit met vele voordelen: een medicijnrobot. "Daarmee werken we efficiënter en hebben meer tijd voor de mensen aan de balie", legt apotheker Philip Noordholland Reekers uit.

DOOR BRITTA JANSSEN

Negentig jaar lang was de apotheek gevestigd aan de Singel, waaraan het ook haar naam ontleent. Toch was het al langer een wens om naar het ziekenhuis te verhuizen, vertelt Noordholland Reekers, zeker toen de naastgelegen huisartsenpraktijk ook haar intrek nam in het Adrz. "Nu kunnen mensen na het bezoek aan de huisarts of specialist in het ziekenhuis eenvoudig bij ons hun recept ophalen."

Robot
De apotheek is sinds maandag (4 mei) verhuisd en geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. De bezorgdienst van de apotheek blijft gratis.
Waar de apotheekmedewerkers vroeger veel werk hadden aan het klaarmaken van de bestellingen, neemt de medicijnrobot - een geavanceerde voorraadkast met allerlei functies - veel van dit werk nu uit handen. "Daardoor hebben we meer tijd voor het contact met de klant."

Apotheek de Singel
Koudekerkseweg 88 (ziekenhuis Adrz) - 4382 EE Vlissingen - tel. 0118 41 27 30 (ongewijzigd) - mail: assis@apodesingel.nl (ongewijzigd).