Help je mee bij vrijwilligersorganisaties en initiatieven

MIDDELBURG - Juist in deze periode zijn er vrijwilligersorganisaties en initiatieven die goed wat (extra) hulp kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld door een helpende hand, een donatie of door het versturen van kaartjes.

Helpen kan bijvoorbeeld bij de boodschappendienst van Manteling, groenonderhoud bij speeltuin van Epenpark, rolstoelbuschauffeur bij Zorgstroom, allerhande klussen Kledingbank Zeeland of door thuis een maaltijd te koken om iemand anders blij mee te maken via Resto VanHarte.

Onder meer de Voedselbank Walcheren, Kinderboerderij de Klepperhoeve en Stichting Chocolate Lovers kunnen een donatie goed gebruiken om hun dienstverlening (straks) voort te kunnen zetten. Ook kan er gedoneerd worden om tablets in zorginstellingen aan te kunnen bieden en om mooie 360-graden video's van Zeeland te laten maken voor mensen die o.a. dementie hebben.

Van kaartjes in de brievenbus worden mensen blij! Via verschillende initiatieven kun je kaartjes sturen naar mensen met een (verstandelijke) beperking of ouderen: Project Postmaatje, Kaartjes voor cliƫnten, Liefs voor jou, (Cor)OmaPost of kaartjevoorouderen.nl.

Volledig overzicht: https://www.welzijnmiddelburg.nl/actueel/corona-vrijwillige-inzet-hulp-gevraagd.

Ook ontwikkelingen, effecten en nieuws rondom het Corona virus en vrijwillige inzet zijn terug te lezen op de website van Welzijn Middelburg.[l]