Ingerichte etalage door Museum Arnemuiden.
Ingerichte etalage door Museum Arnemuiden. Foto:

Museum Arnemuiden laat zich zien

ARNEMUIDEN - Bij het vertrek van de fa. Minderhoud uit Arnemuiden dreigde er een lege etalage te komen. Zo'n donkere pui heeft geen vrolijke uitstraling. In goed overleg met de fa. Minderhoud en Makelaarskantoor De Nooijer is de etalage (tijdelijk) ingericht door het Museum Arnemuiden.

Het museum kan nu geen bezoekers ontvangen, maar enkele vrijwilligers zijn wel actief bezig met onderhoud en aanpassingen. "Door de coronamaatregelen hebben we onze seizoensopenstelling uit moeten stellen. Toch willen we laten zien hoe mooi en gezellig het museum is. Dus gaan we naar buiten, naar de mensen toe. We zijn erg blij dat de fa. Minderhoud en Makelaarskantoor De Nooijer ons deze gelegenheid biedt", aldus Ineke Bliek, van de PR-commissie van het museum.
In de drie etalages zijn objecten te zien die verband houden met streekdracht, "t Uusje van Eine en visserij. We denken dat deze objecten kijkers nieuwsgierig maken naar de historie van Arnemuiden en de grote collectie van het museum met o.a. interessante schilderijen, opgravingen en een geheel vernieuwde werftentoonstelling. We hopen dat we snel weer open kunnen en onze bezoekers kunnen ontvangen in ons prachtige museum. [l]